Причастен ли Татусяк к стомиллионным потерям бюджета Виннитчины?

Читати цю новину російською мовою
Причастен ли Татусяк к стомиллионным потерям бюджета Виннитчины?
Председатель Винницкого облсовета открыто поддержал совладельцев Nemiroff, которые в месяц остановили завод и нанесли бюджету ущерб на сумму свыше 100 миллионов гривен

В історії, яка розгорнулась над виробником горілчаної продукції, компанією Nemiroff, з’являються нові деталі. Один із вінницьких ресурсів опублікував подробиці щодо причетності чільних осіб області до того, що відбувається в компанії. Пропонуємо передрук матеріалу.  

 

Чи причетний Татусяк до 100 мільйонних втрат бюджету Вінниччини?

Голова Вінницької облради відкрито підтримав співвласників Nemiroff, які на місяць зупинили завод й завдали бюджету збитків на суму понад 100 мільйонів гривень

   
Кілька подій, які сталися останнім часом навколо корпоративного конфлікту в Українській горілчаній компанії Nemiroff, опосередковано свідчать, що у відкритому протистоянні приймає участь голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк.
Перший дзвіночок, щодо цього був ще на початку відкритого силового протистояння, коли 15 травня за допомогою застосування сили «кремезних хлопців у спортивних костюмах» частина співвласників компанії Nemiroff — Яків Грибов, Анатолій і Віктор Кіпіші та призначений ними Юрій Сорочинський захопили завод у Немирові. Тоді це захоплення супроводжувалось дивною поведінкою Державної служби охорони, що опівдні недільного дня пішли з підприємства, а потім, коли захоплення відбулося, повернулися на місце продовжувати охороняти виробничі потужності Nemiroff. За наслідками тих подій, можна зробити цілком логічний висновок, що «хтось зверху» дав добро на таке захоплення й «пообіцяв прикрити». А підозра на Сергія Татусяка у причетності до цього почала падати, коли з’ясувалось, що охоронятимуть захоплений завод найнята Юрієм Сорочинским вінницька охоронна фірма «Глад». Вивчаючи інформацію про цю структуру ми з’ясували, що її пов’язують із відомим вінницьким бізнесменом Володимиром Продивусом, а головний офіс «Гладу» знаходиться у Вінниці в приміщенні готелю «Південний Буг», яку орендує одна із структур Продивуса. Як відомо, Сергій Татусяк та Володимир Продивус мають давні тісні стосунки, й свого часу нинішній голова Вінницької облради очолював одну із структур Продивуса – корпорацію «Укрмостобуд».
Другим фактом, що також свідчив про причетність Сергія Татусяка до подій у Немирові стало засідання Громадської ради при Вінницькій облдержадміністрації, яка 7 липня обговорювала конфлікту ситуацію у компанії Nemiroff. У засіданні громадської ради «чомусь» взяли участь декілька депутатів обласної ради, що безпосередньо підпорядковані Сергію Татусяку через товариство «Україна – Польща – Німеччина» та партійну організацію Партії регіонів на Вінниччині, а також Яків Грибов, Віктор Кіпіш та Юрій Сорочинский. Тобто була представлена лише одна сторона конфлікту, яка й озвучувала свою точку зору за допомогою найнятої київської комунікаційної компанії «ESG Group». Це зібрання фактично було перетворене у прес-конференцію Яківа Грибова та Юрія Сорочинського, які жалілися на те, що «міліція нібито допомогла Аллі Глусь повернутися на підприємство у якості керівника», що явно не збігалося з їх планами. Хоча багатьох це мало здивувати, адже на той час завод компанії вже відновив виробництво, а державний реєстратор Немирівської райдержадміністрації виконав рішення суду й відновив Аллу Глусь у державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, як легітимного керівника УВК Nemiroff. І це при тому, що коли Яків Грибов та Юрій Сорочинский, понад місяць «хазяйнували» на заводі у Немирові, тільки втрати бюджету від зупинки ними виробництва склали понад 100 мільйонів гривень.
Ну а третім фактом, що красномовно свідчить про «небайдужість» Сергія Татусяка до долі компанії Nemiroff стане круглий стіл на тему: «Корпоративне право в Україні: проблеми та шляхи вирішення», який пройде 13 липня у Києві у приміщенні Українського союзу промисловців і підприємців. Там, серед запрошених експертів, окрім перерахованих вище Яківа Грибова та Юрія Сорочинського фігурує ім’я і Сергія Татусяка. А організовує цей круглий стіл знову ж таки комунікаційна група ESG.
Отже тепер стає зрозумілим, чому голові Вінницької обласної державної адміністрації Миколі Джизі ще на початку конфлікту не вдалося домовитися із конфліктуючими сторонами про відновлення виробництва на заводах Nemiroff у Вінницькій області. Адже, скоріше за все, одна із сторін залучившись підтримкою з боку Сергія Татусяка не бажала цього, намагаючись просто силовими методами та закулісними домовленостями витіснити іншу сторону конфлікту з бізнесу. А до голови Вінницької облради постає цілком логічне питання, чи усвідомлює він, яку ціну заплатить імідж Вінниччину за його участь у цій історії із всесвітньовідомим брендом?

ВИННИЦА.info

Источник: Власти.нет

  • 159
  • 14.07.2011 18:20

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода