На Львовщине с приближением избирательной кампании набирает обороты медиа-рэкет

Читати цю новину російською мовою
На Львовщине с приближением избирательной кампании набирает обороты медиа-рэкет
Серед частини львівських майновитих людей з'явився новий привід для нервозності. Так у громаді обговорюється інформація, котру один із сайтів назвав „ЗІК” плюс зек – навіки разом!”.

Мова йде про те, що боротьба журналістів каналу „ЗІК” нібито з тіньовими доходами деяких ненадто чесних львівян стала джерелом інформації і для кримінальних кіл.

З оперативних джерел з’явилося повідомлення про справу, що перевіряється в одному з райвідділів УМВС у Львівській області на предмет пограбування помешкань заможних громадян, котрі свого часу потрапляли під мікроскоп однієї зі скандальних програм львівського телеканалу „ЗІК”, котрий поширював в ефірі власну оперативну інформацію про статки небезбідних львівян. В інформації фігурують грузинські квартирні злодії, котрі внаслідок реформ президента Саакашвілі успішно адаптувалися в Україні.

Паралельно з’явились свідчення про суми, котрі також вимагалися нібито представниками цього телеканалу від потенційних героїв програми в обмін на нерозголошення оперативної інформації. Мова йде про сотні тисяч доларів, так представникові ректора одного з львівських вузів була запропонована до сплати сума в 250 тисяч доларів в обмін на уникнення можливості стати героєм нібито журналістського розслідування.

З наближенням початку виборчої кампанії медіа-рекет на Львівщині набирає неабияких обертів. Навіть починає проглядатися своєрідна корпоративність тих чи інших видань – так медіа-група „ЗІК”, за котрою проглядається тінь місцевого олігарха Петра Димінського фактично в унісон діє з медіа-групою „Експрес”.

Хитросплетена схема із кола фізичних та юридичних осіб виводить на висновок, що «Експрес» є лише афільованою структурою від поліграфкомбінату, власником якого є той самий Ігор Починок, що і редагує «Експрес». Всі свої війни з як держорганами, так і з партнерами по бізнесу він звик подавати не інакше як боротьбу за свободу слова. Львівські суди прекрасно знають, що таке судитися з Починком. Але хто такий Ігор Починок ще не надто поінформовані деякі шановані люди на Львівщині, підписами котрих під відозвою про черговий захист присвоєного майна вкотре він підкріпився. Ось як описує ситуацію журналіст Остап Семків: „Нагадаємо, нещодавно громадськість дізналася, що «ображають» львівську газету «Експрес», мовляв влада не неї тисне, тягає по судах, погрожує ітд, заради того, аби вона перестала критикувати ту саму владу.

Експресівський редактор Ігор Починок написав обуреного відкритого листа, навіть свою першу шпальту «Експрес» видав порожньою. Громада не здивувалась, зрештою, будь-яку владу, тим більше «нову» на Львівщині не люблять. І все б може зійшло з рук, якби паралельно не з’ясувалось, що утиски насправді пов’язані не з «донецькою владою», а з фінансовими розборками навколо грошей найбагатшої газети Львова – «Експресу».

Зрештою, піар-хід блискучий, адже людям значно простіше вловити, що газетярів ображають, ніж вникати у тонкощі фінансових розкладів, через які колишній співвласник компанії, що видавала «Експрес» Микола Зинич і подався до суду. Як він твердить, судиться з «Експресом» через те, що він «випав» зі складу власників, по реорганізації товариства, що зараз є видавцем газети. У справі фігурують: ТОВ «Видавнича група «Супердрук», правонаступник екс-видавця газети «Експрес» ТОВ «Видавнича група «Експрес», нинішній видавець газети «Експрес» – ТОВ «Експрес медіа груп», засновники ТОВ «Видавнича група «Супердрук» та ТОВ «Правобережна інформаційна компанія». Чи не так, непросто розібратися, повторимося, значно простіше зрозуміти – «пресу мочать».

Источник: Власти.нет

  • 205
  • 23.02.2012 13:36

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода