Громадський активіст запитав Януковича про доходи Рички

Читати цю новину російською мовою
Громадський активіст запитав Януковича про доходи Рички
Координатор громадського об'єднання "ГРАД" Андрій Денисенко звернувся з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича та Генпрокурора Віктора Пшонки з проханням перевірити законність доходів керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Про це Денисенко повідомив на власній сторінці в мережі Фейсбук зранку 30 липня.

Увагу громадського активіста привернули неспівставні з доходами розкішні авто та земельні ділянки заступника прокурора Дніпропетровської області Олега Рички. Згідно Декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік у його власності перебуває автомобіль Тойота «Прадо», об’єм циліндрів двигуна 4 000 куб.см., 2010 року випуску. Вартість цієї моделі за цінами 2010 року, залежно від комплектації, коливалася від $64 000 до $75 000, тобто від 512 000 грн. до 600 000 грн.

Відповідно до тієї ж декларації загальна сума сукупного доходу декларанта Рички О.І. та членів його сім’ї становить 226 004,83 грн. За даними цієї декларації Ричка О.І. та члени його родини не мають жодних вкладів у банках, цінних паперів чи інших активів і накопичень.

Як підрахував координатор «громадянського активу Дніпропетровщини», за такого матеріально-фінансового стану, купуючи це авто за рахунок легальних доходів заступника прокурора Дніпропетровської області, Ричка О.І. мав протягом двох з половиною років повністю відмовитися від придбання продуктів харчування собі і членам своєї родини, від сплати комунальних чи будь-яких інших послуг, а також від купівлі пального та інших витрат з обслуговування самої цієї автівки. При цьому, згідно декларації, у власності Рички О.І. перебувають земельна ділянка площею 2500 кв.м. Та житловий будинок площею 125 кв.м.

В зв’язку з викладеним Андрій Денисенко просить ініціювати проведення перевірки даних декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру заступника прокурора Дніпропетровської області Рички О.І. за 2009, 2010, 2011 роки, законності отримання ним коштів для придбання автомобіля Тойота «Прадо» та відповідності його дій Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

На думку правозахисника, подібний випадок неспівставності витрат з доходами серед посадовців Дніпропетровської прокуратури може бути не поодиноким.

Враховуючи наведені факти невідповідності доходів і витрат одного з заступників прокурора Дніпропетровської області, ГО «ГРАД» просить Генпрокурора та Президента ініціювати подібні перевірки стосовно інших посадових осіб з керівниого складу прокуратури Дніпропетровської області.

Источник: Власти.нет

  • 772
  • 01.08.2013 13:32

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода