Парубій засудив спроби політичних партій підпорядкувати собі загони самооборони

Читати цю новину російською мовою
Парубій засудив спроби політичних партій підпорядкувати собі загони самооборони
Комендант Євромайдану Андрій Парубій назвав неприпустимими спроби керівництва партій УДАР та ВО Свобода підпорядкувати собі сотні Народної Самооборони, що формуються в Києві та в інших регіонах.

Про це Парубій заявив журналістам на Майдані Незалежності у вівторок, 11 лютого, пише Правда Украины.

Народний депутат нагадав, що Народна Самооборона є понадпартійним громадським рухом, який підпорядковується виключно Штабу національного спротиву у Києві та спеціально створеній Раді самооборони, до якої входять сотники всіх 39 сотень та сам Парубій.

«Ми неодноразово наголошували на необхідності дотримання чіткої субординації. Сотні Самооборони підпорядковуються виключно Штабу національного спротиву та не можуть мати жодної партійної приналежності. Відповідно, публічні заяви керівника УДАРу Віталія Кличка про те, що представники цієї партії на місцях відповідальні за формування загонів самооборони, є неприпустимими. Більше того, подібні розмови заважають досягненню нашої спільної мети – повалення правлячого кримінального режиму», — заявив Парубій.

Комендант Майдану також повідомив, що лідер ВО Свобода Олег Тягнибок надав своїм підлеглим у регіонах негласну вказівку не допускати підпорядкування сотень самооборони на місцях Штабу національного спротиву.

«Свобода зараз фактично пішла проти волі Майдану і заборонила своїм місцевим організаціям співпрацю із Штабом. Це є абсолютно хибний крок наших партнерів по опозиції, адже зараз потрібно не ділити повноваження і майбутні посади, а працювати злагоджено заради спільної перемоги», — сказав політик.

Крім того, Парубій обурився спільним діями партійців Свободи з представниками влади у Львові, де тривають репресії влади проти членів його родини.

«Зараз у Львові правоохоронні органи разом із Залізничним районним судом відпрацьовують замовлення Банкової кинути за грати мою сестру, Парубій Олену Володимирівну, за повністю сфабрикованим звинуваченням у одержанні хабара – це ст. 368-2 Кримінального кодексу. Навіть влада не спромоглася постановити їй обвинувальний вирок, тому я звертаюся до представників Свободи, які там активно допомагають владі, з проханням не турбуватися і залишити мою родину у спокої», — наголосив очільник Самооборони.

Парубій підкреслив, що усі три опозиційні політичні сили повинні об’єднати зусилля задля перемоги революції, незалежно від власних амбіцій їх керівників.

«Сьогодні вже навіть скептикам стало остаточно зрозуміло, що українська національно-визвольна революція переможе – за участі ВО Свобода чи без неї. Тому давайте хоч на мить відкинемо власні амбіції. Тільки беззаперечне підпорядкування Народної Самооборони одному лідеру та чітка субординація зможуть зробити її ефективним інструментом захисту революції», — резюмував Парубій.

Як відомо, раніше ЗМІ з посиланням на проросійське видання «Вести» повідомили, що в самообороні Майдану виникли проблеми з субординацією начебто через те, що частина сотень заявили про підпорядкованість партіям ВО Свобода та УДАР.

Источник: Власти.нет

  • 208
  • 11.02.2014 18:45

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода