Янукович готовил план «нейтрализации» Михайловского монастыря и Владимирского собора в Киеве

Читати цю новину російською мовою
Янукович готовил план «нейтрализации» Михайловского монастыря и Владимирского собора в Киеве
Народный депутат от Батькивщины Геннадий Москаль обнародовал часть документов, которые касаются спецопераций силовиков по разгону акций протестов в центре Киева и убийств активистов Майдана...

С полностью обнародованной частью документов можно ознакомиться на сайте Власти.нет. 20-й пункт  спецопераций по силовому разгону акций протеста «Бумеранг» и «Волна» предполагала «нейтралізацію» соборов УПК КП, пишет сайт «Релігія в Україні» со ссылкой на сайт УПЦ КП.

Оприлюднено уривок плану спецоперації:

Оперативний задум нейтралізації екстремістської діяльності учасників протестних заходів

Пункт 20. Проведення профілактично-роз’яснювальних бесід з представниками УПЦ-КП (Володимирський та Михайлівський собори) з метою утримання від участі у протестних заходах (нездійснення оповіщення мітингувальників через колокольний дзвін). Звільнення Михайлівської площі від наметового містечка та барикад.

«Можна тільки здогадуватися, у які жахіття могла вилитися така нейтралізація храмів. Єдине, що в цьому плані не передбачено, то це обстріл з вогнепальної зброї Михайлівського монастиря, який тривав кілька днів поспіль», — прокомментировал сайт УПЦ КП.

Источник: Власти.нет

  • 1307
  • 25.02.2014 11:00

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода