Курс долара сьогодні – це результат проФФесіоналізму Януковича-Азарова вчора, – Олександр Дубовой

Читати цю новину російською мовою
Курс долара сьогодні – це результат проФФесіоналізму Януковича-Азарова вчора, – Олександр Дубовой
Нинішній курс долара США – ніщо інше, як закономірний наслідок «проФФесійних» реформ уряду Азарова, що призвели до «покращення життя вже сьогодні.

Нардеп Олександр Дубовой в своєму блозі відреагував на курс гривні: “Аналізуючи економічну ситуацію, що склалася в Україні, я наголошую на тому, що нинішній курс долара США – ніщо інше, як закономірний наслідок «проФФесійних» реформ уряду Азарова, що призвели до «покращення життя вже сьогодні.”, заявив Дубовой.

“Фінансовий ринок живе по своїм законам і не пробачає делітантства та непрофесійності, а тим більше непомірність апетитів можновладців, які направляли всі зусилля виключно на власне збагачення. Сьогодні новій владі доводиться прикладати колосальних зусиль для нормалізації економічної ситуації та встановлення курсу долара США на стабільній позначці хоча б  10 грн. І справа тут зовсім не у дестабілізуючому впливі Майдану, на який перекладав Арбузов всі проблеми в економіці. Податкова реформа та інші законодавчі дітища Партії Регіонів боляче вдарили по середньому класу, який і без того в Україні не був численним, фактично ліквідувавши його. Монополізм «сім’ї Януковича» відібрав навіть право на існування у багатьох підприємців, знищуючи малий і середній бізнес. Корупційні побори стали неодмінним атрибутом «вирішення» будь-яких питань у вищих ешелонах влади.», написав нардеп.

Долар США стримувався штучно. Задіювалися золотовалютні резерви, накопичувалися колосальні борги. При цьому на обслуговування державного боргу виділялися мізерні суми. Така «споживацька» економічна політика не могла закінчитися нічим, крім неминучих глибоких проблем у фінансовій сері держави.
Тож сьогоднішній владі у спадок дісталися багатомільярдні борги, порожня казна, розграбований золотовалютний фонд. А на додачу – паніка українців, в тому числі і економічна. Будучи невпевненими у завтрашньому дні, вкладники банків почали масово знімати депозити, поставивши під загрозу банківську систему.
Криза назрівала ще з першого дня роботи уряду Азарова і нарешті дісталася свого апогею. Вивести економіку на якісно новий рівень – це гідний виклик на довгострокову перспективу для фахівців, що наразі роблять перші кроки у стабілізації фінансового курсу та переході економіки на інтенсивний шлях розвитку.

Источник: Fot news

  • 684
  • 27.03.2014 18:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода