Виборці скандального 52-го округу вимагають від ЦВК призначити перевибори

Читати цю новину російською мовою
Виборці скандального 52-го округу вимагають від ЦВК призначити перевибори
Виборці 52-го виборчого округу в Донецькій області звернулися з відкритим листом до голови ЦВК М.Охендовського з вимогою визнати результати голосування недійсними та призначити перевибори.

Про це повідомив кандидат в народні депутати України Юрій Ломоносов на своїй сторінці у Фейсбук, передає УНН.

Зокрема, у відкритому листі на ім’я голови ЦВК М.Охендовського йдеться про те, що виборці 52-го округу не визнають результати голосування через масові фальсифікації під час виборчого процесу.

«У відповідності до ч.1 ст. 5 Конституції України, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Ст. 69 Конституції України визначає, що своє право на волевиявлення народ здійснює, зокрема через вибори. Повідомляємо Вас, що виборці 52-го
виборчого округу в Донецькій області, а це майже 50 тисяч осіб, були позбавлені права на вільне та демократичне волевиявлення. Зокрема, під час виборчого процесу, на нашому окрузі відбувалися масові фальсифікації, які унеможливлюють встановити реальні результати голосування. Ми, місцеві жителі, спостерігачі та члени громадських організація заявляємо про те, що не визнаємо результати голосування на нашому окрузі», – йдеться у листі.

Крім того виборці зазначили, що за фактом масових фальсифікації, правоохоронними органами відкрито низку кримінальних проваджень, а тому акцентують увагу голови ЦВК на недопустимості оголошення результатів виборів до повного їх дослідження.

Також місцеві жителі поінформували М.Охендовського, що інформація на сайті ЦВК не відповідає дійсності.

«Також, акцентуємо Вашу увагу, що офіційна інформація ЦВК про те, що на нашому окрузі перемагає колишній регіонал, а нині самовисуванець Ігор Шкіря, не відповідає дійсності.

Зокрема, вчора на офіційному сайті ЦВК зазначалося, що на нашому окрузі оброблено 100% протоколів, що є абсолютною неправдою. Станом на вчорашній день, декілька дільничних комісій навіть не здали свої протоколи до ОВК. Крім того, провівши власне соціологічне опитування серед виборців округу, офіційно заявляємо, що ми не підтримували кандидата в народні депутати України Ігоря Шкірю»,- заявили виборці.

Крім того, вони закликали М.Охендовського не лобіювати інтереси «регіоналів», а об’єктивно оцінити ситуацію на окрузі.

«Ми звертаємося до Вас, враховуючи Вашу прихильність до представників Партії регіонів, а нині «Опозиційного блоку, об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася на нашому окрузі та не лобіювати їх інтереси у виборчому процесі.

Зважаючи на те, що місцеві жителі не визнають результати виборів та вважають їх сфальсифікованими, ВИМАГАЄМО від Вас як Голови Центральної виборчої комісії визнати голосування на виборчому окрузі №52 не дійсним та призначити перевибори»,
- наголосили виборці.

Вони також поінформували голову ЦВК М.Охендовського про те, що в разі ігнорування їх законних вимог, вони вирушать до Києва.

«В інакшому випадку, ініціативна група, яка вже нараховує понад 5 тисяч виборців, готова виїхати до Києва та вимагати під стінами ЦВК відновлення справедливості та забезпечення належного ставлення до наших конституційних прав»- резюмувала виборці у листі.

Нагадаємо, на скандальному 52-му окрузі в Донецькій області, куди входять міста Дзержинськ та Дебальцеве, зафіксовано
чимало порушень виборчого законодавства. Зокрема, зафіксовано як члени дільничної комісії в Дебальцевому пакували та опечатували бюлетені невідомого походження з голосами на користь “регіонала” Ігоря Шкірі.

Також нагадаємо, за інформацією ЗМІ, питанням забезпечення перемогою колишніх своїх однодумцім-регіоналів
опікується безпосередньо Голова ЦВК М.Охендовський, обраний Головою ЦВК за квотою Партії Регіонів та призначений за
ініціативою екс-президента В.Януковича.

Як повідомлялось раніше, спостерігачі та експерти виборчого процесу на 52-му окрузі вимагають визнати голосування
недійсними та призначити перевибори.

Зокрема, за оцінкою Донецької обласної організації Комітету виборців України, ситуацію на 52-му окрузі можуть вирішити лише перевибори з належним контролем за виборчим процесом.

Источник: Власти.нет

  • 111
  • 01.11.2014 13:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода