Кабмін офіційно звільнив генерального директора КРРТ

Читати цю новину російською мовою
Кабмін офіційно звільнив генерального директора КРРТ
Кабінет Міністрів України звільнив з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Півнюка О.В.

Як заявили представники Інформаціного Майдану, звільнення Півнюка відбулось не за “власним бажанням”, а за результатами урядової перевірки.

Саме тому, представники Інформаційного Майдану, до якого окрім працівників Концерну РРТ входять різні патріотичні громадські об’єднання, молодіжні та студентські організації, відкрито виступили проти злочинної діяльності керівництва КРРТ та Держспецзв’язку. Адже діяльність Півнюка завдала державі мільйонних збитків. Зокрема, йдеться у заяві, “Півнюк отримав в руки успішно працююче підприємство. Не було ні копійки податкової заборгованості, заборгованості по зарплаті робітникам, по енергопостачанню, що підтверджується бухгалтерськими документами”.

“Щоб зупинити катастрофу та зберегти позитивний баланс підприємства, Концерн повинен був ще у грудні 2014 року укласти договори на трансляцію телерадіосигналу з ТРК. Але укладення договорів не відбулось. Тоді керівництву Концерну було вигідно надавати послуги на бездоговірній основі і безкоштовно. Це давало приріст зобов’язань перед бюджетом і збільшувало негативний фінансовий результат.
Зважаючи на те, що основними кредиторами Концерну є компанії Обленерго, які переважно контролюються російськими акціонерами, у будь-якій момент вони можливо розпочати процедуру банкрутства стратегічного підприємства.
Відповідальні особи, які б могли прояснити ситуацію та врятувати підприємство, не можуть отримати доступ до інформаційної бази. Зокрема, в момент складання річного звіту, головний бухгалтер КРРТ Галина Гневко була незаконно звільнена генеральним директором Концерну. В той час, як сам гендиректор Олександр Півнюк не мав на такі дії ніяких прав, оскільки перебував під службовим розслідуванням та був відстороненим від виконання посадових обов’язків.
Ми впевнені, що Олександр Півнюк, діючи під прикриттям голови Держспецзв’язку Володимира Звєрєва, втілював в життя свої злочинні наміри.

А саме, намагався приховати реальний фінансовий стан концерну до початку процедури банкрутства шляхом подачі фальсифікованої звітності та приховував сліди правопорушень у господарській діяльності. До того ж, відбувалося штучне затягування офіційного перебування Олександра Півнюка в управлінні концерном, зокрема, заяву про звільнення за власним бажанням Півнюк поєднав з виходом на лікарняний, що дає можливість відстрочити його звільнення до чотирьох місяців.
Але найганебніше і найстрашніше – це неприхованого сприяння Півнюком сепаратизму та тероризму в Україні , зокрема на Донбасі.

Керівництво Концерну РРТ до останнього часу фактично фінансувало трансляцію російських та сепаратиських каналів на Донбасі шляхом оплати електроенергії, яка використовується терористами в зоні АТО для забезпечення цих передавальних станцій.

До сьогодні сплачується заробітна плата працівникам Концерну РРТ, які забезпечують безперебійну роботу передавачів, що транслюють російські телерадіопрограми в зоні АТО і на решту території України”.

Источник: Власти.нет

  • 107
  • 02.03.2015 11:46

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода