Броньовані двері: як вибрати

Читати цю новину російською мовою
Броньовані двері: як вибрати
Зрештою Ви зважилися встановити у своє помешкання броньова ні двері. Чи правильне це рішення? Мабуть найкраще на це запитання відповість та кількість людей, яка вже встановила їх до Вас. Отже, рішення прийняте.

Тепер необхідно розібратися, які саме броньовані двері Вам необхідні.

І звичайно перше та, можливо, головне питання, яке Вас зацікавить при виборі – це ціна. Ціна на такий виріб, як броньовані двері, коливається у доволі широких межах, оскільки формується в залежності від дуже багатьох чинників. Зокрема самі двері можуть виготовлятися з металу різної товщини і якості, різними виробниками, в яких, звичайно, різна цінова політика. Велику частку в ціні готового виробу займає фурнітура.

Отже, для того щоб зорієнтуватися на яку ціну приблизно варто розраховувати необхідно визначитися із функціями, які покладено на майбутні броньовані двері:

• наскільки оригінальним повинен бути їхній естетичний вигляд;
• рівень опору до дії грубої сили;
• які додаткові елементи будуть містити якісні броньовані двері (це може бути вічко, а може бути навіть скляна ділянка, багато-хто монтує на такі двері камери спостереження);
• ступінь теплоізоляції дверей;
• ступінь їхньої звукоізоляції;
• наявність замків, їхня кількість, проти зламні конструкції.
Задоволення кожної з вимог, поставлених до дверей, буде збільшувати їх кінцеву ціну. Крім того кожна характеристика може бути виконана в різних якісних варіантах. Тому варто детальніше розібратися в конструкції броньованих дверей.
Конструкція броньованих дверей
Броньовані двері переважно мають раму, виготовлену з профільної труби. Тут вартість коливатиметься тільки відносно необхідних Вам розмірів дверної коробки.
Те ж саме стосується і полотна дверей. Проте його виготовляють різної товщини, зазвичай від 55 до 85 мм. Різна товщина – різна вартість.
Дверні накладки, як і два попередні елементи бувають різної товщини. Проте їх ще виготовляють з різних матеріалів. Якщо броньовані двері вхідні, то збоку вулиці їх виготовляють з MDF термо. Якщо ж двері внутрішні, наприклад у багатоповерховому будинку, то з MDF або дерева (переважно використовується сосна, дуб, ясень). Крім того сама дверна накладка може містити різні декоративні елементи (художнє різьблення, патинування та ін.). Все це суттєво впливає на ціну.
Такі елементи, як скло чи кований малюнок, суттєво покращують естетичне сприйняття, однак такі оздоблені броньовані двері вже на порядок відрізняються за ціною.

В полотні дверей також знаходиться лист металу. Його функція виключно захисна і в залежності від необхідного ступеня захисту його товщина коливається від 1,3 до 3 мм.

Замки, яких у броньованих дверях переважно два, відрізняються фірмою-виробником і, відповідно, якістю виконання. Також вони можуть бути стандартними чи сейфового типу.

Вартість броньованих дверей сильно коливається в залежності від кількості встановлених проти знімних штирів (від 2 до 8 штук), від кількості ущільнень (один чи два контури), від виду утеплювача та іншого.

На завершення одна порада. Броньовані двері економ-варіанту не завжди поганої якості. Їхня ціна може бути знижена за рахунок зовнішнього вигляду. Подумайте про чвій пріоритет – зовнішній вигляд чи безпека.

Источник: Власти.нет

  • 249
  • 16.03.2015 16:19

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода