Сергій Шахов ініціює встановлення під посольством РФ пам’ятника загиблим малайзійського Boeing 777 під Донецьком

Читати цю новину російською мовою
Сергій Шахов ініціює встановлення під посольством РФ пам’ятника загиблим малайзійського Boeing 777 під Донецьком
Лідер ВГО «Народна довіра», волонтер Сергій Шахов ініціює встановлення пам’ятника жертвам збитого над Донбасом Boeing 777 авіакомпанії MalaysiaAirlines.

«У цій жорстокій війні, яку розв’язала Росія, постраждали не тільки мільйони українців. Нещодавно минув рік з авіакатастрофи малайзійського літака на Донбасі. Загинули 298 ні в чому невинних людей», – вважає Сергій Шахов.

За його словами, під посольством Росії у Києві необхідно встановити пам’ятник загиблим цієї авіакатастрофи.

«Він має стати щоденним, щосекундним символом нагадування Росії, що втрата життів цих людей, а серед них було чимало діток, завжди буде на їхній совісті», – говорить Сергій Шахов.

Він вважає, що після звільнення Донбасу цей пам’ятник, символ російського фашизму, можна буде перенести і встановити на місці катастрофи рейсу МН17.

Громадський діяч пропонує оголосити конкурс на проектування пам’ятника, в якому українські архітектори спільно з громадськістю зможутьпередати весь біль і скорботутієї трагедії.

Довідка.

17 липня 2014 на сході Донецької області України в районі села Грабово недалеко від міста Торез, біля кордону з Луганською областю, в районі збройного протистояння на сході України, сталася авіаційна катастрофа літака Boeing 777 авіакомпанії MalaysiaAirlines , що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала -Лумпур.

На борту знаходилося 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Крім того, наприкінці липня на засіданні Ради Безпеки ООН Росія заблокувала ухвалення резолюції щодо створення міжнародного трибуналу по Boeing 777. Текст резолюції підготувала Малайзія.Створення трибуналу вимагали п’ять країн: Австралія, Нідерланди, Бельгія, Малайзія, Італія та Україна.

Источник: Власти.нет

  • 160
  • 10.08.2015 15:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода