Волонтер Шахов: Олега Сенцова чекає «стілець свободи»

Читати цю новину російською мовою
Волонтер Шахов: Олега Сенцова чекає «стілець свободи»
Волонтер, який відомий допомогою армії та переселенцям засудив політику Росії.

«Стілець свободи» Олега Сенцова буде чекати його в Северодонецьку», – пообіцяв лідер ВГО «Народна довіра» та відомий волонтер Сергій Шахов після перемоги в онлайн-аукціоні, на якому збирали допомогу родині українського режисера Олега Сенцова. Відомого митця несправедливо звинуватили в підготовці терористичних актів та засудили в Росії на 20 років.

Аукціон відбувся за ініціативи телеведучої телеканалу 1+1 Соломії Вітвіцької. За головний приз – дизайнерський стілець FREEDOM, створений дизайнером Дмитром Аллілуєвим, – з Сергієм Шаховим змагався арт-дилер Ігор Абрамович. Але ставка Шахова в 30 тис. грн. стала вирішальною.

«Стілець FREEDOM вірушає до Северодонецька і там чекатиме на повернення Олега до дому. Для мене це не просто предмет, адже й Олег Сенцов більне ніж звичайний режисер, він – справжній воїн, котрий не боїться боротися за свою рідну землю та пишатися нею», – зазначив Шахов.

Волонтер, який відомий допомогою армії та переселенцям засудив політику Росії. «Війна з Росією багатьох невинних людей зробила в’язнями в прямому і переносному сенсі. Допомога кожній такій людині і, зокрема, Сенцову, яким пишається вся Україна, для мене честь і обов’язок. Сподіваюся, після звільнення він зніматиме в кріслі кіно», – прокоментував він, додавши, що вчора вже отримав стілець на телеканалі 1+1.

Наталія Каплан, сестра Олега Сенцова зазначила, що крісло FREEDOM стане для Сергія Шахова комфортним місцем роботи, відпочинку і роздумів. За її словами, родина робить все, щоб Олег не був забутим. «Термін засудження дуже великий – 20 років, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб він вийшов швидше і зміг продовжити займатися творчістю. Ми дуже цінуємо підтримку з України», – сказала Наталія Каплан.

За тиждень аукціону зірки та прості долучилися до збору коштів. Зокрема, внески зробили телеканал 1+1, телеведуча Соломія Вітвіцька, Олександр Соколовський (засновник Ukrainian Fashion Week ), які збільшили загальну суму допомоги родині ув’язненого українського режисера до 50 тис. гривень. Вся сума вже передана сім’ї режисера Олега Сенцова.

Источник: Власти.нет

  • 128
  • 05.11.2015 13:22

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода