Правоохоронна мафія Одеси займається бурштиновим бізнесом

Читати цю новину російською мовою
Правоохоронна мафія Одеси займається бурштиновим бізнесом
Не лише правоохоронні органи Рівненщини полюбляють ювелірне каміння. В Одесі посадовці теж не гребують підзаробити на бурштині. З’ясувалося, що нещодавно вони вкрали у держави та перепродали бурштин на 9 мільйонів гривень.

Пам’ятаєте, рік тому очільниця Одеської митниці Юлія Марушевська написала на своїй сторінці у Фейсбук про те, що на Одеській митниці була затримана жіночка з 59 кг бурштину?

У той день на цю подію в аеропорт Одеси приїхало багато журналістів, телеканал 112 зняв на цю тему сюжет.

Подивіться дуже уважно на фото бурштину, який є у статті та на сторінці Юлії Марушевської. Бурштин на фото досить крупного розміру. Запам’ятали? Юлія Марушевська заявила, що ця жіночка сплатить штраф 1700 грн. і все цим обмежиться.

Жінка дійсно штраф сплатила, вину свою повністю визнала. Згідно з рішенням суду бурштин у жінки конфіскували.

А далі розпочалося найцікавіше.

«Десь у лютому-березні 2016 року до мого колишнього чоловіка дійшла інформація про те, що хтось в Одесі має намір продати орієнтовно 60 кг бурштину. Знаєте, Одеса – це таке місто, де всі і все про всіх знають. При детальному визначенні цієї інформації він дізнався, що це той самий бурштин, який було вилучено у мене. На той час бурштин було в мене конфісковано і він знаходився на складах Одеської митниці», – розповідає нам жінка, у якої було конфісковано бурштин (з певних причин її ім’я ми не розголошуємо).

Згодом, виявилося, що колишній чоловік жінки мав спільних знайомих з експертом-гемологом, який проводив експертизу бурштину та визначав його вартість. Була організована зустріч, де експерт підтвердив те, що бурштин було продано і що він у продажі участі не брав, а лише отримав від учасників цієї оборудки … 7 тисяч доларів США.

«Дізнавшись цю інформацію, я була дуже здивована і спочатку не повірила. Адже за законом бурштин, що у мене конфіскували, мали реалізувати на відкритих торгах. А сума коштів від його продажу мала піти у державний бюджет. Бурштин оцінили на суму близько 9 мільйонів гривень. Тобто, митники фактично вкрали з бюджету 9 мільйонів гривень? Я не могла зрозуміти, як вони зможуть уникнути проведення відкритих торгів? Адже рано чи пізно має викритись те, що бурштину на складах митниці немає. Однак, дуже скоро я зрозуміла, як вони зроблять цю оборудку», – повідомляє жінка.

Десь через тиждень-два після розмови з експертом, апеляційний суд виносить рішення, згідно з яким бурштин має бути повернуто власниці, у якої він був вилучений.

«Ви можете подумати, що це я, так би мовити, «замовила» рішення апеляційного суду. Та навіщо мені це було робити? На день винесення цього рішення я вже на 100% знала, що мого бурштину на митниці немає. Тому на склади митниці я направила адвоката, щоб саме він отримав те, що залишилось, та зафіксував крадіжку», – продовжує свою розповідь жінка.

Коли її представник та адвокат прийшли забирати бурштин на склади Одеської митниці, то під час відкриття мішків дійсно з’ясувалось, що в цих мішках бурштин відсутній взагалі, а замість нього … знаходиться сміття!

Ці мішки були запечатані печатками експерта Ляха та працівника митниці Дмитра Колодницького. Того самого Колодницького, який коментував факт затримання жінки у сюжеті телеканалу 112. Та того самого експерта, з яким мав розмову колишній чоловік жінки.

Невже експерт Лях та митник Колодницький причетні до крадіжки бурштину?

Під час отримання мішків на митниці представники жінки відмовились отримувати їх у зв’язку з підміною колекції бурштину. Вони намагалися зробити фото-фіксацію, однак працівники митниці її заборонили. Вчинився скандал. При з’ясуванні всіх обставин були присутні багато співробітників митниці та особисто перший заступник начальника митниці.

Далі адвокат викликав поліцію Одеської області. Однак, вона чомусь після з`ясування всіх обставин не викликала оперативно-слідчу групу, факт вчинення крадіжки бурштину не зафіксувала. Як не намагався адвокат переконати поліцію у тому, що сталася крадіжка, все було марно.

Працівники поліції не надали можливості написати заяву про вчинення злочину – крадіжки бурштину, та відповідно не внесли її в Єдиний реєстр досудових розслідувань. А навпаки пояснювали, що до касира митниці, яка видала мішки, неможливо пред’явити претензії  та поїхали з місця пригоди.

Відтак, касир митниці відмовилась прийняти мішки назад до складу. Тому представники жінки були змушені забрати мішки.

Тепер стало зрозуміло, навіщо судом жінці повернули бурштин – задля того, аби приховати факт його крадіжки, вчинений працівниками митниці!

бурштин, який було вилучено у жінки (фото здійснене під час конфіскації бурштину в Одеському аеропорту)

бурштин, який було вилучено у жінки (фото здійснене під час конфіскації бурштину в Одеському аеропорту)

бурштин, який повернули представникам жінки Одеські митники відповідно до рішення апеляційного суду

бурштин, який повернули представникам жінки Одеські митники відповідно до рішення апеляційного суду

Погрози родині

Після того, як жінка з’ясувала, що бурштин викрадено, вона почала вимагати розслідування цього факту.

Вона подавала не одну заяву до правоохоронних органів. Проте, Одеська поліція та Одеська прокуратура бездіяли.

Водночас, одразу, після подання жінкою заяв про крадіжку бурштину, на її сім’ю почався шалений тиск.

Зокрема, поліцією Одеської області розпочато кримінальне провадження за фактом вимагання групою осіб грошових коштів у експерта Ляха В.П. (тобто за фактом того, що колишній чоловік жінки мав розмову з експертом Ляхом В.П. і останній підтвердив, що посадовці дійсно вкрали бурштин).

Саме після 05 травня 2016 року (після викриття жінкою факту крадіжки бурштину та звернення з цього приводу до правоохоронних органів) Одеська поліція почала активні слідчі дії по розслідуванню «вимагання»: допити, обшуки, «очні ставки», колишнього чоловіка жінки затримали та тримають у СІЗО.

Дуже дивний збіг обставин, ураховуючи те, що зустрічі колишнього чоловіка жінки з експертом Ляхом В.П. проводились у березні 2016 року.

З якої причини слідство цілих два місяці нічого не робило?

Виходить, що слідство чекало, чи піде жінка писати заяву про викрадення бурштину?

У розслідуванні цього «вимагання» активну участь беруть працівники СБУ Одеської області: приїздять на судові засідання, чим намагаються виплинути на суд. А оперативні дії щодо підозрюваних проводились працівниками відділу боротьби з корупцією ГУ СБУ в Одеській області, зокрема начальником сектору Одеського СБУ Збудчаком В.А.

Навіщо саме СБУ бере участь у розслідуванні? Адже цей злочин знаходиться у підслідності поліції, а не СБУ.

За тією інформацією, що отримала жінка, активність працівників СБУ пояснюється тим, що експерт Лях має родича, який працює впливовим посадовцем в СБУ.

Невже родич намагається «відмазати» експерта від відповідальності за участь у крадіжці бурштину та остаточно залякати жінку? Чи можливо і самі СБУ-шники причетні до крадіжки бурштину?

Самій жінці періодично погрожують розправою невідомі особи, натякають на те, щоб вона забула про крадіжку бурштину.

Жінка впевнена, що кримінальне провадження по вимаганню є підробленим і відкрите з метою приховати справжній злочин – крадіжку бурштину.

Чому не проводиться розслідування крадіжки бурштину? Адже в Одеській поліції є запис розмови експерта Ляха, на якій він підтверджує факт крадіжки.

Слідство не здійснюється, бо тут задіяні посадові особи Одеської області.

Все це свідчить про те, що в Одесі діє «правоохоронна мафія», до якої входять працівники СБУ, митниці, поліції.

Вони діють по аналогії з Рівненськими прокурорами, діяльність яких була нещодавно викрита Генеральним прокурором.

Справжні «перевертні» у погонах, які заради наживи здатні на все…

Ця мафія вкрала у держави 9 мільйонів гривень!

І це лише один випадок, про який не побоялись розповісти. Скільки їх було насправді?

Жінка звернулась із заявами до керівництва правоохоронних органів нашої держави. Цікаво, чи буде проведено розслідування цих фактів.

Источник: Власти.нет

  • 425
  • 13.07.2016 10:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода