SpaceX доставить на МКС новий стикувальний порт

Читати цю новину російською мовою
SpaceX доставить на МКС новий стикувальний порт
У понеділок, 18 липня, роботизована вантажна капсула SpaceX Dragon доставить на Міжнародну космічну станцію (МКС) перший з двох нових док-портів, які в майбутньому дадуть приватним апаратам можливість стикуватися з орбітальними лабораторіями.

Наразі тільки російські кораблі, такі як «Союз» і роботизовані вантажні судна «Прогрес», можуть стикуватися з МКС за допомогою спеціальних портів на російській стороні орбітального комплексу. Екіпажу американської частини станції доводиться захоплювати апарати, що прибувають, за допомогою спеціальних пристроїв.

Нові док-порти, що отримали назву International Docking Adapters (IDA), відповідають новим міжнародним стандартам безпеки. Вони являють собою великі кільця заввишки 1 метр та діаметром 1,6 метра. Їхній загальний діаметр, в тому числі датчики та інші інструменти навколо сходового майданчика, становить 2,4 метра. Конструкція порту була схвалена представниками Канади, Японії, Росії та Європейського космічного агентства.

Оператори вже не вперше намагаються доставити IDA на орбіту. У червні 2015 року космічний корабель Dragon з док-портами на борту вибухнув разом із ракетою-носієм Falcon 9 через 3 хвилини після старту.

Источник: bublbe.com

  • 90
  • 15.07.2016 14:06

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода