Порошенко підписав закон про реструктуризацію боргів

Читати цю новину російською мовою
Порошенко підписав закон про реструктуризацію боргів
Президент Петро Порошенко підписав закон №3555 «Про фінансову реструктуризацію». Про це йдеться у повідомленні Верховної Ради.

Як передає Громадське, у пояснювальній записці йдеться що, відповідний законопроект розроблено з метою подолання негативних наслідків у фінансовому секторі, спричинених фінансовими кризовими процесами в економіці України та на виконання зобов’язань української сторони перед міжнародними фінансовими організаціями.

Реалізація законопроекту надасть змогу поліпшити фінансово-господарську діяльність боржників, що опинилися в скрутному фінансовому стані, шляхом реструктуризації їх заборгованості, забезпечить доступ боржників до фінансування для відновлення їх господарської діяльності та буде сприяти забезпеченню стабільності фінансової системи України — йдеться у пояснювальній записці

Закон розроблювали спільно з експертами Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Радаухвалила законопроект 14 червня.

Суттю реструктуризації є перегляд кредитором пунктів договору щодо рівня щомісячних виплат за позикою. Різні організації в залежності від типу кредитування можуть запропонувати різні способи, які включає в себе реструктуризація заборгованості.

До найбільш поширеного способу можна віднести, так звані, кредитні канікули. Суть їх полягає в наданні певної відстрочки щодо сум, які належать до самого тіла кредиту. У цьому випадку позичальник отримує збільшення загальної суми, пов’язаної з переплатою.

Источник: bdzhola.com

  • 225
  • 16.07.2016 16:04

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода