На Херсонщині назріває проросійський переворот?

Читати цю новину російською мовою
На Херсонщині назріває проросійський переворот?
Виступаючі повідомили про спробу "перевороту", яка передбачала усунення глави Обласної ради Андрія Путилова і намічалася на 30 серпня, але була скасована й перенесена на 9 вересня, коли буде проходити найближче засідання депутатів Херсонської області.

«В Херсонській області спостерігається активізацію проросійських сил та повернення в органи влади представників режиму Януковича», – про це йдеться у відкритому листі представників громади Херсонщини Президенту, Генеральному прокурору, Голові Служби Безпеки України. Лист підписали учасники Революції Гідності, учасники АТО, волонтери, журналісти, священики.

«Чиновники, які були звільнені за люстрацією, а також ті, хто організовував антимайдани і возив до Києва тітушок, різними способами починають займати ключові посади в обласній раді, міській раді Херсона, в районних радах, в органах виконавчої влади. Одночасно йде дискредитація представників влади, йде повний саботаж реформ, перш за все, децентралізації», – зокрема повідомляється у зверненні.

В інформаційному агентстві «Інтерфакс» активісти провели прес-конференцію з цього приводу.

Виступаючі повідомили про спробу «перевороту», яка передбачала усунення глави Обласної ради Андрія Путилова і намічалася на 30 серпня, але була скасована й перенесена на 9 вересня, коли буде проходити найближче засідання депутатів Херсонської області. За їхніми даними, вже ведеться робота з залучення «протестного електорату» біля будівлі облради.

«Ініціатива йде від заступника голови Херсонської обласної ради Віталія Булюка, — повідомив херсонський активіст, учасник АТО Валентин Чесноков. – Зараз через підконтрольні ЗМІ йде компанія з очорнення чинного глави Херсонської облради. Але у мене виникає питання — а судді хто? Я нагадаю: пан Булюк — колишній комуніст, а тепер – голова партії «Наш Край», понад 20 років очолював Херсонську митницю. У Херсоні ні для кого не секрет, що він «піднявся» на «горіхової темі», коли одна 20-тонна машина приносила 20 тис. грн. хабаря. Також він – власник замку з золотими куполами, найбільший латифундист Херсонщини, і є уособленням корупції в нашій області. Він був підданий люстрації, але тепер зважився на реванш».

Чесноков наголосив, що «Херсонщина — це південний форпост України, і будь-яке політичне розхитування, особливо, коли російська армія в Криму знову брязкає зброєю, має розцінюватися як загроза державності України. «Я не хочу бачити в Херсоні зруйновані будинки, переляканих людей», – заявив він.

Також на прес-конференції був оприлюднений аудіозапис, на якій людина з голосом екс-мера Херсона Володимир Сальдо розповідає про свої контакти з куратором від ФСБ і про команду з 30 чоловік, яка готова виконувати поставлені завдання в Херсонській області. «Булюк – кращий друг Сальдо», – зазначив член ГО «Товариство воїнів, учасників, ветеранів АТО на Сході України» Володимир Беспечанський.

«Я живу за 100 кілометрів від тимчасового кордону, — заявив херсонський священик, настоятель Свято-Покровської церкви Сергій Чудинович, – і в мене троє дітей. Я дуже хочу, щоб вони були живі. І розумію, що таке 100 км — для танкового маршу. І мене дуже хвилює, що в області активізуються люди, які підтримують генераторів ідей «руського миру».

За словами херсонського блогера Тараса Булюка, у поваленні голови Облради зацікавлені й деякі представники демократичних політичних сил. «Насамперед маю на увазі депутатів «Батьківщини», які разом з представниками партії «Наш край» ставлять собі за мету зміну влади спочатку в облраді шляхом переформатування більшості та зняття голови Облради з посади, потім прийде черга губернатора й мера Херсона».

Про стурбованість тим, що «демократичні сили замість того, щоб об’єднатися, вступають у змову з колишніми регіоналами, які складають кістяк «Опозиційного блоку» та «Нашого краю», а «на амбіціях окремих політиків вміло грають проросійські сили, – йдеться й у відкритому листі до Президента, Генпрокурора та Голови СБУ. – Ми не допустили приходу «російської весни» в область у 2014 році, не допустимо і зараз! Не дозволимо перетворити Херсонщину в проросійський регіон!»

«Ситуація, пов’язана з розхитуванням області, сьогодні вкрай небезпечна, – підвів підсумок Булюк. – Російська армія, по виразу Суркова, приходить туди, де її зустрічають хлібом-сіллю. Отже у владі не повинно бути людей, які симпатизують чи симпатизували РФ. Задача Росії цілком зрозуміла: посіяти хаос, махновщину та безладдя на території, прикордонній з Кримом, звідкіля окупанти дивляться на Херсонщину».

Також, на його думку, у прикордонній з Кримом області, де сильний вплив російської пропаганди через російське телебачення, справжні патріоти України вже ставлять питання навіть про введення на Херсонщині військово-цивільної адміністрації для збереження регіону.

Источник: ГПУ

  • 293
  • 06.09.2016 15:19

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода