ВО “Батьківщина” у Черкасах забудовує набережну. Громада проти

Читати цю новину російською мовою
ВО “Батьківщина” у Черкасах забудовує набережну. Громада проти
Забудові набережної всіляко сприяє міський головаЧеркас Анатолій Бондаренко (очільник обласного осередку партії ВО “Батьківщина”) та Артур Савін, директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради.

У Черкасах ПП «Інвестиційно-будівельнакомпанія “БУДГАРАНТ активно розпочинає забудову берегової смуги набережної Дніпра. Компанію у місті пов’язують із депутатом облради від ВО “Батьківщина” Михайлом Мушієком, який будує там же житловий комплекс.

Забудові набережної всіляко сприяє міський головаЧеркас Анатолій Бондаренко (очільник обласного осередку партії ВО “Батьківщина”) та Артур Савін, директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради. Останнього екс-мер Черкас Сергій Одарич згадує у коментарях на ФБ по темі.

Скрин з Фейсбук

Першим проектом для забудови став Льодовий палац, який Черкаська делегація на чолі з мером Бондаренком і у компанії колишніх регіоналів Бориса Колеснікова та Ігоря Мельникова презентувала у столиці 10 липня

Колесніков і Ко

Черкасців не влаштовують такі перспективи забудови набережної і вони з 13 липня підписують відповідну петицію про заборону будівництва. Станом на ранок 18 липня за 5 днів зібрано уже 312 із необхідних 250 підписів. Це дозволить уже під час наступного засідання сесії міськради винести питання про заборону забудови набережної Черкас.

У петиції йдеться: «Ми категорично не згодні з тим, що дорогоцінна територія, яка належить нам по шматочку відходить нечесним на руку ділкам та теперішнім владцям і їхнім родичам: приватне підприємство «Інвестиційно-будівельна компанія “БУДГАРАНТ”» отримало в оренду земельну ділянку на підставі рішення Черкаської міської ради від 28.12.2005р №8-962, та містобудівні умови і обмеження №145;146;149;150;151 від 25,26 травня 2017р, на перехресті вул.Козацької та вул.Г.Дніпра, загальною площею 3,4607 га. За функціональним використанням земельні ділянки відносяться до земель рекреаційного призначення».

У зверненні зазначено, що забудова, яку нині пропонують, взагалі остаточно знищить рекреаційну зону якої майже не залишилось.

Підписанти-черкащани вимагають від депутатів міської влади:

1. Припинити дерибан НАШОЇ землі та дотримуватися ЗАКОНА УКРАЇНИ;

2. Анулювати рішенняЧеркаської міської ради від 28.12.2005р №8-962;

3. Розірвати договір оренди землі від 07 лютого 2006р. між Черкаської міської радою та приватним підприємством «Інвестиційно-будівельнакомпанія “БУДГАРАНТ”»;

4. Скасувати містобудівні умови і обмеження №145;146;149;150;151 від 25,26 травня 2017р.;

5. Звернутися до правоохоронних органів провести слідчі дії по факту порушення закону України та корупційних дії посадових осіб причетних до цього БЕЗЗАКОННЯ.

Позицію підписантів підтримує і секретар Черкаської міськради Олександр Радуцький і заявляє: “Ми не дамо рєшалам забудувати набережну Черкас. Це місце для комфортного відпочинку, а не житлових багатоповерхівок. Сподіваюся, що ситуація в Черкасах зацікавить центральні телеканали і публічна огласка припинить свавілля міських князьків”.

Источник: Власти.нет

  • 279
  • 18.07.2017 10:15

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода