«Оберіг»: на підсумковому концерті відзначили найкращих виконавців

Читати цю новину російською мовою
«Оберіг»: на підсумковому концерті відзначили найкращих виконавців
Серед майже півсотні учасників фестивалю співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» відзначили десять виконавців, які вразили журі текстами, посилом і загальною атмосферою виступу найбільше.

Трьохденне музичне дійство добігло до свого логічного завершення.

Підсумковий концерт у рамках фестивалю відбувся 4 листопада в Палаці культури міста Луцька.

Традиційно відкрила дійство композиція, присвячена Волині, виконана Юрієм Поліщуком. Окрім нього, спеціальними гостями свята, більшість із яких свого часу запам’яталися чи не найбільше на фестивалях, що проводилися раніше, стали Василь ЖданкінВолодимир СмотрительВалерій Маренич, а також Сергій Мороз.


Перша частина масштабного концерту включала теж виступи лауреатів цьогорічного фестивалю, зокрема Олесі Чайки, Діани Гаврилюк, Наталії Максимук, Юрія Щербика, Юлії Хохідри, гурту «Криші моря», Юрія та Віри Найд тощо.

Особливу відзнаку, своєю чергою, отримав Олександр Скотній зі Слов’янська, який вразив публіку та членів журі фестивалю ліричною піснею.

Між виступами до глядачів і учасників із привітаннями звернулися ті, завдяки зусиллям яких фестиваль «Оберіг» вдалося відродити після 16-річної паузи.

«Дуже приємно бачити переповнену залу, адже гроші за квитки скерують на потреби бійців українсько-російської війни», – наголосив перший заступник голови Волинської обласної ради голова оргкомітету фестивалю Олександр Пирожик. Він відзначив, що до початку організації фестивалю більшість не вірила в те, що «Оберіг» вдасться провести, та пообіцяв, що, як і попередньо, музичне дійство відбуватиметься кожного року.

«Символічно, що фестиваль відродився цього року, адже ми присвятили його річниці української революції, яку москалі потопили в крові, ми присвятили його 75-річчю УПА, армії, яка зродилася в нас на Волині, та присвятили його всім українським героям – і Небесній Сотні, і тим бійцям, які на сході тримають мирне небо над нашими головами. Тож, звертаючись до них, скажу, що «Оберіг» буде оберегом їхньої пам’яті й нашого майбутнього, майбутнього наших дітей і внуків», – акцентував Олександр Пирожик.

Перший заступник голови облради вручив особливі відзнаки людям, які доклали неабияких зусиль задля культурного розвитку Волині та організації музичних фестивалів зокрема, – Василю ВоронуЮрію Поліщуку та Сергію Шишкіну.

«Життя є помилкою без музики. Колись це сказав видатний німецький філософ Фрідріх Ніцше… Ми довго йшли до цього моменту (аби відродити фестиваль, – ВН), фактично півтора року. І нарешті дочекалися і можемо оцінити виспіваний величезний пласт української культури», – сказав депутат Волинської облради Сергій Сівак. Він підкреслив, що щиро вражений рівнем підготовки виконавців і сподівається, що наступними роками «Оберіг» тільки розростатиметься – і кількістю учасників, і географічно.

Источник: Власти.нет

  • 234
  • 09.11.2017 11:16

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода