Регіонал Шатворян організував грабунок вантажів на залізниці за допомогою воєнізованої охорони УЗ

Читати цю новину російською мовою
Регіонал Шатворян організував грабунок вантажів на залізниці за допомогою воєнізованої охорони УЗ
За офіційними даними, щомісяця з вагонів «Укрзалізниці» зникає вантажів на 5 млн грн. Учасники ринку кажуть, що реальні збитки значно більші.

І не приховують, що на базі воєнізованої охорони УЗ (ВОХР) працює бандитське угрупування. За даними порталу «Антикор», масові грабунки вантажів на залізниці координують заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, керівник головного управління ВОХР Володимир Паращук і екс-регіонал Вілен Шатворян.

«Займатися боротьбою із грабежами на залізниці просто стало нікому. Співробітники ВОХР «Укрзалізниці» не протидіють цьому явищу, а й активно беруть участь в ньому. При цьому розкрадання зазнають не тільки вантажі, що перевозяться «Укрзалізницею», але і деталі рухомого складу і обладнання, комплектуючі інфраструктури залізниці», – говорить заступник директора з логістики Delta Wilmar Валерій Ткачов в інтерв’ю порталу« ProAgro».

Як зазначив Ткачов, найбільш масштабні грабежі відбуваються на Одеській залізниці. Зокрема, на ділянках Колосівка; Одеса – Застава1; Одеса – Сортувальна.

За словами експертів, грабежі на «Укрзалізниці» зросли втричі у 2016-му році, коли заступником міністра інфраструктури став Юрій Лавренюк. «Він оперативно інтегрував в структуру УЗ свою людину – Володимира Паращука, який очолив воєнізовану охорону УЗ (ВОХР).

Саме тут в структурі злочинного бізнесу з’являється колишній нардеп-регіонал Вілен Шатворян. У всіх областях України в структуру ВОХР включилися бандитські угруповання. Це відбувалося за особистою командою Паращука. Людей з кримінального світу привів Вілен Шатворян, який в цій сфері має сильні зв’язки. Він же відповідає за збут викраденого і розподіл грошей між учасниками бандитського угруповання», – повідомляють журналісти антикорупційного порталу «Антикор».

Відомо, що Вілен Шатворян, який раніше був людиною Януковича, наразі має підтримку з боку міністра МВС Арсена Авакова. Про це, зокрема, заявляв нардеп Сергій Лещенко на своїй сторінці у соцмережах, коментуючи спільну фотографію Авакова та Шатворяна на з’їзді вірмен.

«Вілен Шатворян – глава Союзу вірмен, найближчий друг сім’ї Януковича, депутат від Партії регіонів, голосувальник за закони 16 січня, смотрящий від сім’ї Януковича за Одеською областю, який намагався влізти на тендер з добудови« Охматдиту», – написав Лещенко.

Також відомо, що під час президентства Януковича Шатворян активно освоював тендери «Укрзалізниці». Близька до нього компанія «Євроінвестстрой» зробила поставку  для УЗ прокладок і скріплень на 48 млн грн.

Поки в УЗ продовжують будувати бандитську систему для грабунку вантажів під негласним прикриттям міліції, в Європейській Бізнес Асоціації констатують: крадіжки вантажів, а також розукомплектування вагонів під час перевезень ведуть до того, що бізнес починає возити товари в обхід території України. В результаті, це негативно позначається на довірі до уряду нашої країни в Європі та економіці в цілому.

Источник: Власти.нет

  • 285
  • 14.11.2017 13:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода