Перезапуск «Укранімафільму» розпочнеться зі спільного україно-корейського мультсеріалу «Smart Babies»

Читати цю новину російською мовою
Перезапуск «Укранімафільму» розпочнеться зі спільного україно-корейського мультсеріалу «Smart Babies»
Державне підприємство «Укранімафільм» оголошує про створення масштабного україно-корейського анімаційного серіалу «Smart Babies», вартість якого сягає кількох мільйонів доларів США.

Меморандум з корейською студією  “AB Media Co” про створення мультсеріалу був підписаний сьогодні в Києві. Подія відбувається за підтримки корейських державних асоціацій RAPA s KAPA, Міністерства Культури України та Державного агентства з питань кіно. Унікальність цієї співпраці полягає в тому, що 50% фінансування бере на себе корейська сторона, виступаючи повноправним партнером в виробництві та поширенні серіалу. Другу частину проекту профінансує Україна.

«Сьогоднішнє підписання меморандуму з корейською студією дасть нам можливість створити крутий сучасний продукт, який так потрібен нашим дітям. Багато українських мультсеріалів ви бачили останнім часом? Нажаль, ні. Але, діти, є хороша новина: ми вже працюємо для вас і наступного року ви матимете новий крутий мультик про малюків, що живуть в майбутньому. Ми також раді будемо поділитися нашим мультфільмом з усіма дітьми, адже анімація доступна і зрозуміла всім форма мистецтва. Тому, дякую партнерам за довіру, адже це важливо ще й для відродження всієї нашої галузі», – каже в.о. генерального продюсера-директора ДП «Укранімафільм» Дмитро Лісенбарт.

Для реалізації проекту «Smart Babies»,  «Укранімафільм» ініціював підписання міждержавної угоди між урядами Кореї і України про спільне кіновиробництво. Ця угода відкриє двері в Азію всім українським виробникам і дасть поштовх розвитку галузі. «Укранімафльм» буде першими в країні, який реалізує спільне виробництво дитячого серіалу з корейськими партнерами. Ідея та концепція серіалу – українська, виробництво та дистрибуція будуть спільними, проект буде адаптовано до корейського, українського та міжнародного ринків.

Кельвін Лі (Calvin Lee),  виконавчий директор  “AB Media Co”, який підписав меморандум від корейської сторони вважає, що, – «Персонажі та стилістика цього анімаційного серіалу свіжі, унікальні та  зовсім не схожі на корейські.  Тому ми вважаємо, що серіал буде успішним як на ринку Кореї, так і на світових ринках».

Серіал «Smart Babies», складатиметься з 54 серій по 5 хвилин і розрахований на дітей 3-5  років. Серіал готує дітей до життя в майбутньому: що таке енергія вітру та сонця? Як працює інтернет? Ким бути? Чому треба навчатися?

Ідея  анімаційного серіалу виникла у аніматора Дмитра Лісенбарта та сценариста Назара Житкевича, а музою та головним персонажем стала маленька донька Дмитр – Марійка. Проект отримав багато схвальних відгуків на виставці MIFA в Annecy 2017 у Франції на спільному українському стенді. Після цього корейська сторона зацікавилась проектом та виступила партнером мультсеріалу. Спільне виробництво «Smart Babies» розпочнеться вже у 2018 році.

Меморандум про спільне виробництво був підписаний в рамках першої Конференції «Розвиток анімації в Україні», яку організував «Укранімафільм» з метою створити дискусійний майданчик серед професіоналів та влади  аби реанімувати та перезапустити роботу анімаційної галузі. На конференції також було презентовано стратегію розвитку ДП «Укранімафільм», оголошено про створення аніма-хабу  та перших анімаційних проектів.  Подібні конференції стануть щорічною традицією серед аніматорів, – обіцяють в «Укранімафільмі». Нагадаємо, що нещодавно в результаті конкурсу керівником ДП «Укранімафільм» став Дмитро Лісенбарт, який з командою зараз здійснює перезапуск роботи структури.

В конференції взяли участь: міністр культури Євген Нищук, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Ілленко, посол республіки Корея  в Україні Лі Янг-Гу, заступник міністра економічного розвитку та торгівля Михайло Тітарчук, голова департаменту культури КМДА Діана Попова, Член національної ради з питань телебачення та радіомовлення Валентин Коваль, Співзасновник Film.UA Сергій Созановський, представник Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» Юлія Федів, Кельвін Лі (Calvin Lee), виконавчий директор  “AB Media Co” і Steve Joen CEO “Mico Studio” та інші. Всі вони запрошені до співпраці та реалізації спільних проектів по відродженню української анімації.

Источник: Власти.нет

  • 154
  • 15.12.2017 17:17

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода