Що потрібно знати, надумавши їхати на роботу в Польщу

Читати цю новину російською мовою
Що потрібно знати, надумавши їхати на роботу в Польщу
Польща – країна можливостей для українців, які шукають кращого життя.

Польща – країна можливостей для українців, які шукають кращого життя. Так як в ній малий процент безробітних, польські роботодавці відчувають нестачу робочих. Для українців знайдеться робота завжди, незалежно від того, шукають вони робочу спеціальність чи високо кваліфіковану.

Чим приваблює українців Польща

З усіх іноземців, що працюють в Польщі, найбільше всього українців. Їх манить гідна оплата праці, порівняно легка процедура працевлаштування, близькість культури та схожа мова. Деякі роботодавці забезпечують житлом та харчуванням. З часом, якщо іноземець хоче, він може оформити картку побуту та перебратися на ПМЖ. Робота в Польщі для українців – це шанс покращити життя, підвищити рівень достатку та побачити світ.

Більшість людей, що їдуть працювати в Польщу, переслідують конкретну ціль – заробити кошти на ремонт чи придбання помешкання, зібрати гроші на навчання чи лікування. Дехто, просто бажає змінити своє життя, спробувати щось нове. Польські роботодавці охоче приймають на роботу українців, знаючи про їх відповідальність та працелюбність.

Важливі моменти, які слід знати

Перш, ніж поїхати в Польщу, слід вивчити декілька нюансів. Їхати на заробітки краще легально. Нелегальна праця небезпечна для обох сторін. Роботодавця і працівника може чекати чималий штраф, а українця легко можуть депортувати з забороною відвідувати країну в майбутньому

Нелегалами вважаються ті особи, що:

  1. Не мають трудового договору;
  2. Не мають візи або документу, що дозволяє залишатися в Польщі;
  3. Не мають дозволу на роботу в тих випадках, коли він потрібен;
  4. Працюють не в тих умовах, що указані в дозволі на працю.

Якщо українець працює в Польщі легально, по правах він майже нічим не відрізняється від поляка, що отримує медичну страховку, соціальні гарантії, право на відпустку та лікарняні.

Задумавши їхати на заробітки, потрібно підготувати наступні документи:

  • трудовий договір;
  • біометричний паспорт або робочу візу.

Якщо українець планує перебувати в країні більше, ніж півроку, він має отримати дозвіл на роботу. Його надає польський роботодавець.

Вакансії є як для чоловіків, так і для жінок. Сильній статі пропонують бути будівельниками, водіями, сантехніками, електриками, поварами, працівниками сільського господарства, вантажниками. Жінки можуть спробувати попрацювати на фабриках, продавцями, нянями, покоївками, офіціантками, касирами, пакувальницями. Хоч робочий час і складає 10 годин, оплата набагато вища, ніж в Україні. Як правило, українці отримують від 10 до 14 злотих за годину. Детальніше про доступні вакансії на сайті https://razem.work/ua/vacancy/jobs_for_women.

Перед тим, як їхати в Польщу, бажано вивчити основи мови. Хоч польська й має спільні риси з українською та російською, спілкуватися з поляками без знання мови буде складно.

Аби бути впевненим, що поїздка буде законною та вдалою, варто звернутися до професіоналів. Агентство допоможе освоїтись в новій країні та знайти гідну роботу. Воно може взяти на себе оформлення документів, що мінімізує переживання та зекономить час.

Источник: Власти.нет

  • 54
  • 19.02.2019 07:46

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода