«Дядя даст мільйон»: відірвані від «корита» колишні медики формують Спільнокошт для боротьби з МОЗ

Читати цю новину російською мовою
«Дядя даст мільйон»: відірвані від «корита» колишні медики формують Спільнокошт для боротьби з МОЗ
Екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан з групою партнерів-відставників очолив тіньовий «клуб» борців з діючим керівництвом МОЗ.

Екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан з групою партнерів-відставників очолив тіньовий «клуб» борців з діючим керівництвом МОЗ – повідомляє на своїй сторінці в FB політолог Татьяна Вороніна

Розчарувавшись в лоббі з народних депутатів, недешеві експерименти з яким навряд чи можно вважати вдалими, та спостерігаючи за стрімким падінням впливу друзів-лобістів, ректор одеського вишу, здається, врешті решт зрозумів їх безпорадність та безперспективність. Тож вирішив змінити тактику, долучивши до «спільної справи» колишніх колег, що нудьгують за мегаприбутками після того, як нове керівництво МОЗу відірвало їх від багаторічної «годівниці».

Серед тих, хто увійшов до тіньового «Клубу», окрім Запорожана, чимало відомих на всю країну махінаторів: Амосова, Тодуров, Бахтєєва, Булах, Макаренко (колишній керівник Укрвакцини – читай Богатирьова), Кондратенко – відсторонений ректор ДНМУ (під слідством) тощо.

Зібрали накрадене, і створили… Фонд. Хоча, скоріше не фонд, а своєрідний «общак», гроші з якого будуть витрачені на формування певної «потрібної» думки в провладних, близьких до керівництва МОЗу, колах. Статутний фонд такого «Спільнокошту» складає не мало, не багато, а всього лише… 1 млн у.о.

Команду Уляни Супрун планують просто-напросто «розтягнути», відсікаючи найбільш ефективних і грамотних. Першим, за інформацією інсайдера, під удар потрапляє держсекретар МОЗу Артем Янчук, який займається кадровими питаннями.

Грамотний юрист заважає «Запорожану та Ко» вливати кадрову «свіжу кров» в наскрізь прогнилу і корумповану (і, в першу чергу, творцями фонду-«общака») систему охорони здоров’я України.

Источник: zapravo.net

  • 327
  • 02.04.2019 16:54

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода