Заместитель военного комиссара «снял» с воинского учета военнообязанного за 29 тысяч гривен

Читати цю новину російською мовою
Заместитель военного комиссара «снял» с воинского учета военнообязанного за 29 тысяч гривен
Заместитель военного комиссара Мелитопольского городского военного комиссариата требовал от военнообязанного 29 000 гривен. За эти деньги он обещал снять молодого человека с воинского учета и не призывать его.

Военного задержали сразу после получения взятки. Об этом сообщила пресс-служба Госбюро расследований на своем сайте  3 июня. На данный момент готовится сообщение о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ч. 3 ст 368 УК Украины. Если вина будет доказана, то военному грозит наказание в виде лишения свободы сроком от 5 до 10 лет. Процессуальное производство осуществляет военная прокуратура Запорожского гарнизона.

«Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Нацполіції Запорізькій області та Управління військової контррозвідки СБУ викрили факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником військового комісара Мелітопольського об`єднаного міського військового комісаріату.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Запорізького гарнізону.

За даними слідства, заступник військового комісара Мелітопольського об`єднаного міського військового комісаріату вимагав та отримав 29 тисяч гривень з військовозобов’язаного за зняття з військового обліку та непризову на службу.

Після одержання коштів заступника військового комісара затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затриманому готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, військовому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.»

Источник: Наш Город+

  • 1657
  • 03.06.2019 23:06

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода