Новий Закон про житлово-комунальні послуги створив «дикий схід» у наданні послуг для українців, – експерт

Читати цю новину російською мовою
Новий Закон про житлово-комунальні послуги створив «дикий схід» у наданні послуг для українців, – експерт
Нова українська влада, реформуючи вітчизняне житлово-комунальне господарство, має запозичувати успішний досвід країн центральної та східної Європи, а не темні шахрайські схеми північно-східного сусіда - Росії.

Нова українська влада, реформуючи вітчизняне житлово-комунальне господарство, має запозичувати успішний досвід країн центральної та східної Європи, а не темні шахрайські схеми північно-східного сусіда – Росії. Таку думку в матеріалі «Чому терміново потрібен новий Житловий Кодекс» на Інтернет-ресурсі «Цензор.Нет» висловив голова правління Центру захисту прав громади Голосіївського району Арсеній Пушкаренко. На думку автора, Верховна рада 8-го скликання, як і уряд Володимира Гройсмана, у цьому питанні чомусь наслідували саме росіян.

«Фактично мешканці є заручниками ситуації, в яку їх завела Верховна Рада і Кабмін. Люди залишилися сам-на-сам з будинками, які, м’яко кажучи, потребують негайної модернізації. Тут варто згадати досвід східноєвропейських країн. Там спочатку привели в порядок будинки, а вже потім – передали їх мешканцям на баланс. Є і протилежний досвід – російський. Там мешканцям передавали будинки без ремонту та аудиту. А в результаті в Росії розквітнули шахрайські схеми. Під тиском необхідності модернізації будинків, нечесні управителі переконували мешканців збирати кошти на ремонт або брати кредит, а потім – зникали з цими грішми. Українська влада в особі уряду та нинішнього складу парламенту пішла не цивілізаційним шляхом Польщі та Чехії, а шляхом «дикого сходу», кинувши людей напризволяще, – так само, як і російська влада», – робить висновок експерт з питань ЖКГ.

Пушкаренко нагадав, що Закон про комунальні послуги Верховна Рада ухвалила ще 2017-го року, але повністю він набув чинності лише з 1-го травня 2019. За цей час мав бути систематизований та узгоджений великий обсяг нормативно-правових актів щодо ЖКГ. Чого так і не було зроблено. В підсумку нині громадяни-споживачі послуг опинилися сам-на-сам з постачальниками-монополістами, та з перманентним зростанням ціни на послуги ЖКГ сумнівної якості.

«Перелічувати недоліки існуючого законодавства можна довго. Закон про житлово-комунальні послуги не дає відповідей на багато питань. Це – тільки рамковий документ, який окреслює проблематику. Без підзаконних актів закон не працює ефективно. Тепер мешканці є заручниками обставин, коли ціла низка міністерств та відомств має розробити та узгодити відповідні регуляторні акти. Був навіть визначений строк на таку розробку – до 1 червня 2018 року, а набуття чинності закону загалом було відтерміноване до 1 травня 2019 року. Але горе-чиновники за 1,5 роки все одно не спромоглися підготувати всі відповідні підзаконні акти», – пояснює причини ситуації Арсеній Пушкаренко.

Коментуючи наслідки запровадження Закону про житлово-комунальні послуги, експерт приходить до висновку, що нині громадяни часто сплачуть платіжки просто «за повітря», адже повного переліку визначених послуг не виконує жоден постачальник, хоча й бере за це гроші. При цьому місцеві органи влади часто-густо просто не мають законних важелів впливу, аби змінити ситуацію.

«Закон визнає комунальними послугами тільки постачання тепла, гарячої та холодної води і водовідведення. І тільки на ці послуги «місто» може впливати в установленні тарифів. Решта послуг – це повний політ фантазії в ціноутворенні та диктат з боку надавача послуг. Квартирна плата, яка досі враховувала низку послуг, тепер «розщеплюється», і з неї виділяється частка оплати за вивезення сміття. Виділені тарифи зростають мало не щоквартально, хоча якість послуг залишається незмінною. При цьому апелювати до державних органів чи органів місцевого самоврядування більше немає сенсу – вони не мають впливу на ситуацію» – коментує ситуацію Арсеній Пушкаренко.

На думку експерта, розробити та затвердити новий Житловий кодекс має Верховна рада 9-го скликання та новий уряд, який вона невдовзі сформує. Над проектом єдиного системного документу нині вже працює Громадський комітет, до складу якого входять провідні експерти галузі та представники громадськості, які прагнуть збалансувати права споживачів та надавачів послуг і зробити сферу ЖКГ максимально прозорою та ефективною для громадян.

З повним текстом авторської колонки «Чому терміново потрібен новий Житловий Кодекс» можна ознайомитися тут: https://censor.net.ua/resonance/3133179/chomu_termnovo_potrben_noviyi_jitloviyi_kodeks

Источник: Власти.нет

  • 139
  • 23.06.2019 12:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода