Лобіст Коломойського Герус проштовхує лобістський законопроект за допомогою депутата-майстра НЛП – експерт

Читати цю новину російською мовою
Лобіст Коломойського Герус проштовхує лобістський законопроект за допомогою депутата-майстра НЛП – експерт
Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький пояснив технологію просування скандального законопроекту № 2233, якій на вимогу олігарха Коломойського фактично скасовує ринок електроенергії

Формальним автором законопроекту названо Юрія Камельчука,який згідно біографічних даних є професійним психологом та «майстром НЛП».

«Звідки така енергетична прить у депутата-психолога стає зрозумілим з останнього стовпчика таблиці «Розкладу засідань Верховної Ради України на 29 жовтня-1 листопада 2019 року». Напроти цього законопроекту стоїть прізвище Андрія Геруса, який своєю законодавчою поправкою відкрив шлях в Україну російській електроенергії для трейдера Коломойського «Юнайтед Енерджі». Цього разу Герус не хоче підставлятися. Тож знайшов такого, кого не шкода – майстра НЛП. В надії, що йому вправніше вдасться пояснити свої дії ніж Герусу та Яременку», – стверджує Голобуцький.

На думку політолога, законопроект №2233 Про зміни до Закону України «Про ринок електричної енергії», реалізує вимоги олігарха Коломойського стосовна скасування конкурентного ринку електроенергії, запущеного за європейською моделлю з 1 липня 2019 року. Це може ускладнити стосунки України та ЕС.

«По-перше, законопроект – черговий куплет в пісні Коломойського про здешевлення ціни електроенергії для своїх феросплавних заводів. Фактично пропонується відмінити конкурентний ринок електроенергії (під впровадження якого Україні потримала не одну сотню мільйонів євро від ЕС) і запровадити ручне управління цінами державою (а хто тепер держава ви і так знаєте). По-друге, зміни в законодавство в енергетичній галузі Україна зобов’язувалась погоджувати з Єврокомісією на предмет сумісності з нормативними актами ЄС. Нічого подібного зроблено не було, тай не могло бути – законопроект лобістський під забаганки конкретного олігарха. Тож, як завжди намагаються його пропхати в «турборежимі», – стверджує автор.

Як повідомлялося, в зверненні Першої енергетичної асоціації України (ПЕАУ) до директора Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Янезу Копачу повідомляється, що законопроект про внесення змін до Закону України «Про ринок електроенергії» (№ 2233) повертає ручне регулювання в електроенергетиці і скасовує реформу ринку електроенергії.

Источник: Антикор

  • 80
  • 31.10.2019 14:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода