Виробники та експортери олії зазначили ритмічність відшкодування ПДВ в Україні

Читати цю новину російською мовою
Виробники та експортери олії зазначили ритмічність відшкодування ПДВ в Україні
У 2019 році українські виробники масложирової продукції значно наростили переробку насіння олійних культур і експорт своєї продукції.

Зокрема, за оперативними даними, виробництво рослинної олії в Україні зросло на 103,3%, в тому числі соєвої олії на 140,6% і рапсової – на 146,4%, соєвого шроту на 103,3%, а також соняшникового шроту на 115,6%.

Такі дані наводить асоціація «Укроліяпром», членами якої є найбільші олійно-жирові підприємства України.

В об’єднанні зазначили, що стрімке нарощування виробництва та експорту відбулося багато в чому завдяки комфортним умовам для сумлінних платників податків, які втілює Державна податкова служба. В «Укроліяпромі» зазначили, зокрема, швидкість і ритмічність відшкодування ПДВ експортерам продукції з високою доданою вартістю, які знаходяться на рівні провідних економік ЄС.

«Нинішня команда (податкової – ред.) забезпечує цього року свої зобов’язання перед бізнесом з відшкодування ПДВ на рекордну суму 131 млрд. грн, що на 21% більше, ніж минулого року», – заявив В’ячеслав Петрище, головний виконавчий директор компанії Allseeds, одного з найбільших виробників і експортерів рослинних масел і шротів в Україні.

«Нова податкова служба на чолі з Сергієм Верлановим – це інстанція, до якої можна звертатися і бути почутим. Ця інстанція – це партнер, якого сумлінний, прозорий бізнес може не боятися, а співпрацювати», – зазначив В’ячеслав Петрище.

У компанії висловили надію, що нова податкова служба і в майбутньому буде докладати всіх зусиль для впровадження кращих міжнародних стандартів і практик податкового адміністрування.

Источник: aspi.com.ua

  • 71
  • 13.11.2019 14:30

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода