У Харкові заступники голови облради спростували інформацію про проведення обшуків і претензії з боку МВС

Читати цю новину російською мовою
У Харкові заступники голови облради спростували інформацію про проведення обшуків і претензії з боку МВС
У Харкові заступники голови облради заперечують наявність до них офіційних претензій з боку правоохоронних органів України

Про це в коментарі кореспондентові Depo.Харків сказав перший заступник голови Харківської облради Віктор Коваленко.

«Немає (претензій – ред.). Ніхто до мене не телефонував, ні заходив, ні приходив. Я вам не готовий відповісти, тим паче, що я зараз дещо погано себе почуваю, зараз у лікарні був. Я читав усю інформацію, але до мене немає ніяких заперечень», – сказав Коваленко.

Із заступником голови Харківської облради Володимиром Скоробагачем вдалося зв’язатися через його прес-службу. Скоробагач також спростував інформацію про проведення обшуків чи будь-яких інших слідчих дій із ним.

«Тут немає про що говорити. Правоохоронці мене не викликали. Ніяких звинувачень мені не висували. Цю інформацію я дізнався зі ЗМІ», – наголосив заступник голови Харківської облради.

Як повідомляв Depo.Харків, пізно ввечері 19 листопада Управління комунікації Національної поліції України поширило інформацію про те, що поліція викрила групу осіб, які створили фіктивні підприємства для використання їх реквізитів і рахунків у злочинних схемах.

За відомостями поліції, один із заступників керівника Харківської обласної ради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи, яка, використовуючи комунальні підприємства Харківської обласної ради та різних підрозділів Харківської ОДА, отримувала перемоги у тендерах та закупівлях підконтрольними суб’єктами господарювання. У фігурантів проводять обшуки.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюється за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців) Кримінального кодексу України.

Довідка Depo.Харків. Головою Харківської облради є Сергій Чернов. Він має першого заступника Віктора Коваленка і заступника Володимира Скоробагача.

Источник: Депо

  • 36
  • 20.11.2019 14:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода