З Маямі у перший рейс вирушив найбільший у світі круїзний лайнер

Читати цю новину російською мовою
З Маямі у перший рейс вирушив найбільший у світі круїзний лайнер
З американського штату Флорида з порту в Маямі вирушив у перший рейс найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas.

За словами екологів, протягом 7-денної подорожі судно спродукує шалену кількість викидів парникових газів, пишуть в Associated Press і BBC. Довжина лайнера Icon of the Seas від носа до корми – 365 метрів, яку можна порівняти із 4 міськими кварталами. Найближчі 7 днів лайнер відвідає прибережні частини островів у тропіках. Зазначається, що на лайнері може вміститися до 7 600 пасажирів  та близько 2 350 членів екіпажу. Судно містить 20 палуб, які розділені на 8 «районів». На них розташовано понад 40 ресторанів, барів та лаундж-зон, а також:

  • 7 басейнів;
  • 6 водних гірок;
  • ковзанка;
  • театр.

«Це кульмінація більш ніж 50 років мрій та інновацій. Це ідеальний сімейний відпочинок для кількох поколінь», – сказав президент і головний виконавчий директор Royal Caribbean Group, Джейсон Ліберті. Водночас директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту Браян Комер зазначив, що використання подібного лайнера – це «крок у неправильному напрямку». За його словами, круїзні лайнери, які використовують зріджений природний газ, часто викидають його безпосередньо в атмосферу. Викиди містять метан, що посилює парниковий ефект набагато сильніше за вуглекислий газ. «За нашими оцінками, використання зрідженого природного газу як суднового палива продукує на 120% більше викидів парникових газів, ніж судновий газойль», – повідомив Браян Комер. За словами представник компанії, яка займалася розробкою лайнера, Icon of the Seas спроєктований так, щоб працювати на 24% ефективніше, ніж передбачає міжнародний стандарт нових суден.

Источник: Життя

  • 823
  • 19.07.2020 18:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода