ЧП в Харькове: 15 погибших во время пожара в доме престарелых

Читати цю новину російською мовою
ЧП в Харькове: 15 погибших во время пожара в доме престарелых
Пожар классифицировали как чрезвычайная ситуация государственного уровня.

В ГСЧС сообщили о 15 погибших, ещё 5 спасли. Площадь пожара составляет 100 кв.м.

К тушению пожара привлечены 28 человек личного состава и 7 ед. техники.
Пожар классифицировали как чрезвычайная ситуация государственного уровня.
Дом престарелых работал без официального разрешения

Об этом рассказал директор областного департамента соцзащиты населения Юрий Шпарага: «Такого учреждения, зарегистрированного по этому адресу, ни в одном реестре Харьковской области не существует. Мы не понимаем, что это. Нет такого заведения вообще: ни частного, ни государственного, ни коммунального».

Предварительной причиной пожара считают неосторожное обращение с электронагревательными приборами

Зеленский на своем Телеграм-канале уже отреагировал (https://t.me/V_Zelenskiy_official/471) на инцидент и поручил создать комиссию, чтобы оперативно разобраться в произошедшем:

«Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини. Наразі вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше.

Знаю, що рятувальники з перших хвилин перебувають на місці та гасять пожежу. Доручаю Кабінету Міністрів негайно розібратися в ситуації. Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен.

Закликаю місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття.»

Источник: Власти.нет

  • 1855
  • 21.01.2021 18:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода