США та Японія провели показові навчання на тлі агресії Росії та Китаю

Читати цю новину російською мовою
США та Японія провели показові навчання на тлі агресії Росії та Китаю

У навчаннях взяли участь десятки військових літаків

Цього тижня понад 50 військових літаків США та Японії пролетіли над водами поблизу Японії, коли два союзники демонстрували силу на тлі зростання напруженості в регіоні з Китаєм і Росією.

Про це повідомило CNN.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Міністерство оборони Японії уточнило, що у навчаннях взяли участь 12 першокласних винищувачів-невидимок F-22 ВПС США, чотири літаки-невидимки F-35 і 13 літаків F-15.

До американських винищувачів приєдналися 20 японських винищувачів F-15 і F-2, а також три американські літаки розвідки та підтримки.

В міністерство оборони Японії повідомили, що японські та американські винищувачі літали в небі над Японським морем, Тихим океаном і Східно-Китайським морями з метою вдосконалення тактичних навичок і «здатності спільного реагування».

Військово-повітряні сили США не коментували навчання цього тижня, але минулого місяця в прес-релізі повідомили, що відправили 12 F-22 з Національної гвардії ВПС на авіабазу Кадена на Окінаві.

F-22 перебували в Японії для виконання «різноманітних місій для підвищення оперативної готовності для захисту Японії та забезпечення вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону», – йдеться у заяві США.

Також цього тижня морські патрульні літаки США та Японії провели навчання поблизу островів Нансей, найближчої японської території до Тайваню, і поблизу островів Сенкаку, ланцюга безлюдних островів, на які також претендує Китай.

Ці навчання були проведені для «посилення спроможності японсько-американського альянсу для ефективного стримування», йдеться у заяві Японії.

  • 154
  • 15.07.2022 13:10

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода