Відновлення дорожче, ніж «звільнення»: Росії не вистачить грошей на утримання окупованих територій

Читати цю новину російською мовою
Відновлення дорожче, ніж «звільнення»: Росії не вистачить грошей на утримання окупованих територій

Росія не витягне відновлення окупованих територій, якщо зможе їх втримати

Якщо Росії вдасться утримати Донбас, то на відновлення “ЛНДР” їй доведеться витратити всі кошти, що залишилися у Фонді національного добробуту, і їх все одно не вистачить.

Про ціну війни для Росії розповіло видання «МО».

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Якщо Москві вдасться втриматися на захоплених в Україні територіях, їх відновлення буде ще дорожчим, ніж так зване «визволення». Гігантські витрати на Чечню після двох руйнівних воєн здадуться квіточками порівняно з тим, скільки доведеться вкласти у захоплені українські регіони.

На початку літа експерти оцінювали необхідну суму у 600—750 млрд доларів.

Відновлення тільки Маріуполя обійдеться більш ніж в $14 млрд. Додатково ці території потребуватимуть фінансування постійних потреб. Влада однієї тільки «ДНР» заявила, що розраховує на допомогу в 2 трлн руб в найближчі два роки.

Фактично під контролем Мінфіну із загального обсягу ФНБ залишаються близько 5 трлн рублів — навіть якщо повністю витратити їх на Україну, грошей все одно не вистачить.

Наслідки для самих росіян скоро стануть помітними: саме за рахунок ФНБ компенсувався дефіцит Пенсійного фонду і мали поповнюватися пенсійні накопичення. Будуть заморожені й усі великі інфраструктурні проекти.

  • 285
  • 26.07.2022 12:16

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода