Росія концентрує біля кордонів України велику кількість ракет до Дня Незалежності

Читати цю новину російською мовою
Росія концентрує біля кордонів України велику кількість ракет до Дня Незалежності

Схоже, Росія планує масований обстріл України ракетами С-300

Росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість зенітних керованих ракет (ЗКР) до ЗРК С-300.

Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Так, на початку серпня з Улан-Уде вийшов ешелони з боєприпасами у складі 28 вагонів, із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах серпня.

До середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів в Котово було вилучено понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Відомо, що у районі Джанкоя було складовано близько 440 транспортно-пусковых контейнерів (ТПК) до ЗРК С-300. Після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі – ні.

У Зябрівці (Білорусь) за 22 км від кордону з Україною так само йде концентрація ракет до С-300, і загальна кількість ТПК перевищує 60 од.

“Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня”, – сказано в повідомленні.

  • 118
  • 18.08.2022 10:36

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода