Росіяни не можуть зміцнити нову лінію фронту на Харківщині та продовжують відступати

Читати цю новину російською мовою
Росіяни не можуть зміцнити нову лінію фронту на Харківщині та продовжують відступати

Росіяни продовжують відступати на Харківщині

Російські війська не можуть зміцнити нову лінію фронту після українських завоювань у східній частині Харківської області та активно тікають із цього району або передислокуються на інші напрямки.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Українські джерела стверджували, що всі російські війська залишили Сватове Луганської області (приблизно за 45 км на схід від нинішніх українських позицій вздовж річки Оскол) і що у Сватовому залишаються лише “ополченці ЛНР” — можливо, місцеві жителі.

На кадрах у соціальних мережах видно черги автомобілів, що розтягнулися на кілометри біля Щастя та Станиці Луганської, які знаходяться як уздовж кордону території “ЛНР”, так і поблизу російського кордону.

Аналітики зазначили, що російські війська та проросійські колаборанти, ймовірно, зазнають психологічного тиску від швидких українських завоювань і прагнуть піти з поселень поблизу нової лінії фронту.

Повідомляється також, що деякі проксі-сили вже передислокуються із Харківської області до південно-західної Донецької області.

На думку експертів ISW, це вказує на те, що російське командування не приділяє пріоритетної уваги зміцненню вразливих позицій на схід від річки Оскол.

  • 211
  • 13.09.2022 08:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода