Кремль намагається зняти відповідальність із Путіна за військовий провал на Харківщині

Читати цю новину російською мовою
Кремль намагається зняти відповідальність із Путіна за військовий провал на Харківщині

Пропагандисти намагаються відбілити Путіна через поразку військ на Харківщині

Кремлівські джерела зараз працюють над тим, щоб зняти з президента РФ Володимира Путіна якусь відповідальність за поразку на Харківщині.

Про це пишуть аналітики Інституту з вивчення війни (ISW).

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Натомість у втраті майже всієї окупованої Харківської області звинувачують недостатньо поінформованих військових радників в оточенні Путіна.

Один із членів Кремлівської ради з міжнаціональних відносин Богдан Безпалько навіть заявив, що військові чиновники, які не бачили концентрації українських військ та техніки та ігнорували Telegram-канали, які попереджали про ймовірний українське контрнаступ, повинні «лежати на столі Путіна».

У ISW нагадали, що Кремль відклав зустріч президента РФ з російськими військовими чиновниками відразу після виведення військ із околиць Харкова, що посилило видимість розколу між Кремлем та Міністерством оборони Росії.

Визнання Кремлем провалу на Харківщині показує, що Путін готовий і здатний визнати поразки Росії, принаймні за деяких обставин і зосередитися на тому, щоб зняти провину з себе.

Як повідомляли Vlasti, вперше з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року Москва відкрито визнала свою поразку у Харківській області.

  • 380
  • 14.09.2022 07:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода