Одна з кращих диверсійних операцій: як розвідники ГУР знищили ворожі вертольоти у Пскові

Читати цю новину російською мовою
Одна з кращих диверсійних операцій: як розвідники ГУР знищили ворожі вертольоти у Пскові

Кожен гелікоптер Ка-52 коштує $16 млн

Головне управління розвідки Міноборони України вчора заявило про підрив в ніч з 30 на 31 жовтня двох бойових гелікоптерів Ка-52 у Пскові, російська пропаганда визнала їхнє знищення.

Про це написав журналіст Юрій Бутусов.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

“Відстань 600 км від України, але диверсанти пройшли на територію особливо важливої військової бази, непоміченими пройшли на стоянку гелікоптерів, встановили чотири вибухових пристрої, тобто витратили деякий час, установили таймер і також непомітно залишили територію авіабази. Російські спецслужби не змогли їх помітити”, – зазначив Бутусов.

За його словами очільник ГУР Кирило Буданов таким чином “закрив гештальт”.

Журналіст нагадав, що група Буданова у 2016-му році проникла у Крим з метою здійснити диверсію на базі полку гелікоптерів під Джанкоєм, але її було викрито ФСБ і розвідники були змушені прорватись в Україну з боєм, знищивши командира російського спецназу.

“Минуло шість років, і ГУР все ж таки знищив російські бойові гелікоптери прямо на базі. Кожен гелікоптер Ка-52 коштує $16 млн, але питання навіть не в ціні, Росія не має технологічних можливостей відновлювати втрати своєї авіації”, – констатував Бутусов.

Згодом у мережі з’явилося нібито відео роботи партизанів, які підірвали  два російські вертольоти Ка-52.

Як повідомляли Vlasti, два ударні вертольоти Ка-52 зазнали значних пошкоджень після вибухів на військовому аеродромі в Псковській області.

  • 211
  • 01.11.2022 14:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода