Банда «Федоса» убивает нежелательных свидетелей!

Читати цю новину російською мовою
Банда «Федоса» убивает нежелательных свидетелей!
6,5 миллионов долларов США стали причиной жесткого убийства подельника во время разборок внутри криминальной группировки, хорошо известной на Киевщине под названием банда «Федоса». ОПГ, который уже не первый год терроризирует жителей Киевской

6,5 миллионов долларов США стали причиной жесткого убийства подельника во время разборок внутри криминальной группировки, хорошо известной на Киевщине под названием банда «Федоса». ОПГ, который уже не первый год терроризирует жителей Киевской области и специализируется на земельных увлечениях, давно знакома правоохранителям, но имея мощную «крышу» в высших органах власти, действует жестко, цинично и безнаказанно.

6,5 мільйонів доларів США стали причиною жорсткого вбивства подельніка під час розборок в середині кримінального угрупування, добре відомого на Київщині під назвою банда «Федоса». ОПГ, яке вже не перший рік тероризує мешканців Київської області і спеціалізується на земельних захопленнях, давно знайоме правоохоронцям, але маючи потужний «дах» в вищих органах влади, діє жорстко, цинічно і безкарно.

Ватажком організованої злочинної земельної групи є депутат Київської облради Володимир Федосєєв (фракція НУНС). На рахунку формування рейдерське захоплення сотень тисяч га державної землі Київської області, вбивства та розбійні напади. Люди, які мали прямий конфлікт на земельному ´рунті з Володимиром Федосєєвим негайно знищуються, як це сталось з керівником «Земельно-ресурсного клірингового центру» Олегом Шереметом і директором агрофірми «Рубежанське» Сергієм Помазаном. До цього часу вбивства не розкриті, не зважаючи на наявність прямих доказів причетності до них Володимира Федосєєва. При цьому оперативники добре знають, що особливе задоволення Федосєєв отримує, коли особисто карає жертву.

Банда «Федоса» за своїми методами та прийомами є найбільш небезпечним кримінально-рейдерським формуванням країни.

Банда, має в своєму арсеналі численні і добре відпрацьовані злочинні схеми земельних крадіжок. Однією із самих гучних операцій Федосєєва стала оборудка по безкоштовному виділенню фірмі «Хотівській» 77,747 га державної землі в с. Лісники Києво-Святошинського району, мінімальна ринкова вартість, якої складає 1,3 млрд. грн. Не зважаючи на численні протести і звернення до МВС, СБУ і Генпрокуратури банда «Федоса» вийшла сухою з води, не отримавши належного покарання. Відсутність покарання за злочини тільки розпалює апетит злочинців.

Але остання операція банди «Федоса» може стати тим останнім шматком, який застряне в горлянці знахабнілих рвачів. Історія злочину має приблизно наступний вигляд.

Злочинне угрупування Федосєєва за активною участі бувшого начальника Обухівського районного відділу ДП «Центр ДЗК» К. Шурубея продало 6 га землі за підробними документами за 6,5 млн. доларів США.

Покупці зазначеної земельної ділянки зіткнулись з проблемою – гроші сплачені чималі, а бажаної землі, виявляється, немає. Щоб не втратити гроші, злочинці виготовили підробні державні акти на земельні ділянки площею 6 га на території смт. Козин. Враховуючи, що вільної землі у смт. Козин не знайшлося, довелося зазіхнути на заповідні землі. Злочинцям не залишалось нічого кращого, окрім того, щоб у земельно-кадастровій справі накласти зазначені акти на 6 га земель заказника загальнодержавного значення «Козинський».

Протягом довгого часу злочинці намагались за допомогою судових рішень зобов’язати Обухівський районний відділ ДП «Центр ДЗК» змінити відомості автоматизованої системи ведення ДЗК та зареєструвати державні акти, але все марно. З іншого боку, покупці, які сплатили 6,5 млн. доларів США. за неіснуючу земельну ділянку, вимагали або повернення коштів, або реальні акти на землю.

Ситуація для банди ставала критичною. Довелося кардинально змінювати план злочинних дій. З цією метою, бандитський «общак» виділив Федосєєву 500 тис. «зелених» (з отриманих 6,5 млн. доларів). За ці грошу Федосєєв пролобіював в Держкомземі призначення К.Шарубея начальником Обухівського районного управління земельних ресурсів, водія К. Шурубея – на посаду начальника Обухівського відділу ДП «Центр ДЗК», співмешканки К. Шурубея – на посаду державного реєстратора в Обухівському районі. Тим самим, всі державні органи в сфері земельних ресурсів в Обухівському районі опинилися під контролем бандугруповання на чолі з В. Федосєєвим та К. Шурубеєм. Але на заваді реалізації злочинних намірів стала Обухівська районна прокуратура, вилучивши книги реєстрації державних актів з районного відділу ДЗК на перевірку.

Страх втрати грошей та відповідальності перед законом призвів до того, що почалися непорозуміння серед членів банди. В ніч з 26 на 27 березня в заміському клубі «Партизан» під час дільожки отриманих 6,5 млн. доларів виникла сварка між членами бандугруповання, яка переросла у вбивство одного зі співучасників. Раптове вбивство потягло за собою неочікуване розслідування, в ході якого, під час проведення обшуків, у членів злочинного угрупування вдома було знайдено велику кількість підробних гербових печаток різноманітних органів місцевого самоврядування та державних установ, незаповнені бланки державних актів на право власності на земельні ділянки (бланки суворої звітності). Після зазначених подій К.Шурубей зник разом з печатками, а лідер ОПГ Федосєєв переховується за кордоном.

Хотілось б сподіватися, що ця гучна у всіх відношеннях «Козинська оборудка» банди «Федоса» і чергове вбивство не стане черговим «вісяком» і знайде відповідну реакцію у правоохоронців. МВД, СБУ, прокуратура мають довести свою здатність посадити за грати членів злочинного земельного угрупування і припинити терор, який влаштував «Федот».

Банда «Федоса» має зникнути, його керівник і організатор відповісти за вчинені вбивства та зухвалі злочини.

  • 171
  • 13.04.2009 14:08

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода