Депутати просять Азарова розібратися з фактами корупції в Академії аграрних наук

Читати цю новину російською мовою
Депутати просять Азарова  розібратися з фактами корупції в Академії аграрних наук
Депутати вимагають припинити волюнтаристську кадрову політику, яку здійснює президент академії Микола Безуглий. Народні обранці обурені створеною Безуглим корупційною системою.

Десятеро депутатів із Партії регіонів, Народної партії та Блоку Юлії Тимошенко направили Прем’єр-міністру України Миколі Азарову депутатське звернення. Депутати вимагають  припинити  волюнтаристську кадрову політику  у Національній академії аграрних наук України, яку здійснює її президент Микола Безуглий. Народні обранці обурені створеною Безуглим корупційною системою і  наголошують не необхідності проведення Загальних зборів Академії, які мають розглянути питання про відповідність Безуглого займаній посаді.

У листі до Прем’єр-міністра депутати висловили глибоке занепокоєння знищенням високопрофесійного кадрового потенціалу НААН України, здійсненого протягом останніх півтора років її Президентом Миколою Безуглим.

«За цей невеликий період його діяльності він спромігся нанести непоправну кадрову шкоду в діяльності НААН. Без вагомих на те причин, а швидше всупереч їм, за його настановою, було замінено всіх ключових керівників Академії: віце-президентів та академіків-секретарів галузевих відділень. Наступним його ходом стало знищення висококваліфікованого директорського загону. Водночас було звільнено 23 директора Інститутів», – говориться у зверненні.

Депутати зазначають, що за вказівкою Миколи Дмитровича без погодження із загальними зборами Академії, як самоврядної організації, було ліквідовано майже два десятки галузевих Інститутів та переведено їх у статус дослідних станцій. Через такі дії керівництва, 18 академіків та членів-кореспондентів НААН залишили академію.

У зверненні депутати наводять численні приклади порушення майнових прав Академії, незаконної передачу земель та майна від науково-дослідних господарств у відання приватним структурам, пов’язаним з М. Безуглим, зокрема, ТОВ «Украгропром».

Депутати вимагають ініціювати проведення дострокових загальних зборів Академії із ґрунтовним обговоренням кризового стану в НААН. Наукова громадськість повинна дати публічну оцінку згубній кадровій політиці та  професійної відповідності займаній посаді Президента Миколи Безуглого. Свій підпис під депутатським зверненням поставили десятеро депутатів – два представники блоку Юлії Тимошенко: Олександр Стешенко та Лев Бірюк, четверо від Партії регіонів: Іван Вернидубов, Павло Сулковський, Володимир Макеєнко і Василь Демчишин, а також четверо від Народної Партії: Віктор Сінченко, Василь Черній, Катерина Ващук та Микола Деркач.

  • 266
  • 26.09.2012 17:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода