Від Олімпійської збірної з фігурного катання не варто чекати дива

Читати цю новину російською мовою
Від Олімпійської збірної з фігурного катання не варто чекати дива
Нещодавно до Богуслава завітав губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк, який перевіряв хід будівництва універсального спортивно-тренувального комплексу зимових видів спорту, що будується за власні кошти лотерейного оператора «М.С.Л.»

Проект давно привертає на себе увагу можновладців, адже в Україні катастрофічна ситуація зі спортивними спорудами, в тому числі з площадками на яких мають тренуватися спортсмени, що представляють нашу країну на Олімпіадах та Світових Чемпіонатах.

Саме через відсутність спортивної інфраструктури спеціалісти передрікають низькі місця наших фігуристів на Олімпіаді, що вже за кілька місяців відбудеться у Сочі.

В державній скарбниці коштів на розвиток спорту немає, залишається сподіватися на часних інвесторів, але й їх цікавлять більш прибуткові напрямки для інвестицій, виключенням є кілька компаній, серед яких лотерейний оператор «М.С.Л.», на якого зараз покладають надії багато українських спортсменів, адже ця компанія десятиліттями підтримує спорт в нашій державі.

Українські фігуристи не є виключенням, адже зараз за кошти лотерейного оператора будують площадку саме для них і можливо, що саме завдяки цій спортивній споруді Україна зможе повернути статус однієї з кращих світових шкіл з фігурного катання.

Відомо, що у будівництво Палацу компанією буде інвестовано більше двадцяти мільйонів гривень.

За словами керівника соціальних проектів та програм лотерейного оператора «М.С.Л.» Юрія Сизенка, готовність об’єкту будівництва становить близько 35%. Сам майданчик обіцяють відкрити до кінця року. На сьогоднішній день вже зведено фундамент, до першого жовтня планується встановити металеві конструкції. Потім розпочнуться роботи по встановленню покрівлі та обладнання. Нагадаємо, що площа льодової арени складає понад три тисячі квадратних метрів. Сам спортивний комплекс, та його інфраструктура буде відповідати аналогам США та Росії.

- Будівництво такої арени, дуже важлива подія для наших молодих спортсменів. Адже багато талановитої молоді переходять виступати за збірні інших країн саме через те, що в Україні немає умов для тренувань, – сказав Голова Ради ветеранів фізичної культури та спорту м. Київ Віталій Некрасов. – Льодові арени, що дісталися нам з радянських часів в дуже занедбаному стані і вже не відповідають світовим стандартам, талановиті тренери змушені виїжджати працювати за кордон, де є і площадки і спортсмени. Ми вдячні лотерейному оператору «М.С.Л.», який фінансово підтримує і нашу організацію вже протягом багатьох років, що її керівництво прислухалося до нас і прийняло рішення допомогти у відновленні славетної української школи з фігурного катання і закликаємо наших відомих фігуристів та тренерів повернутися до України, щоб тренувати нашу молодь, здобувати медалі для України.

- Спорт і лотерейний бізнес мають давні і тісні відносини, – наголосив Віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент ФСТ «Динамо» Віктор Корж. – Лотерейний оператор «М.С.Л.» вже кілька десятиліть фінансово підтримує фізкультурне спортивне товариство Динамо, ця традиція зародилася ще з радянських часів, коли за кошти від проведення лотерей фінансувалося будівництво спортивних споруд, проведення Олімпіади у Москві. І зараз при фінансовій підтримці «М.С.Л.» відновлюються спортивні споруди, вже відновлено легкоатлетичний манеж у Луганську, зараз будується Льодовий палац у Богуславі. Наші спортсмени мають можливість тренуватися, це дуже важливо, адже це дозволяє приймати участь у змаганнях і посідати призові місця на Олімпіадах та інших змаганнях.

Будівництво Льодової арени у Богуславі закінчиться цією зимою, як повідомлялося раніше при цій арені планується відкрити дитячо-юнацьку спортивну школу, вихованці якої у майбутньому будуть представляти Україну у міжнародних змаганнях. Увага до цього проекту прикута на найвищому рівні – Україна претендує на проведення зимової Олімпіади 2022 року і нашій країні доведеться прикласти максимальних зусиль, щоб вибороти право на проведення цього змагання.

Інтерес до проведення таких змагань дуже великий. В одному з нещодавніх інтерв’ю президент Віктор Янукович звернув увагу на те, що проведення таких змагань покращує імідж України і допомагає популяризувати спорт серед української молоді. В своїх соціальних ініціативах президент запропонував кілька варіантів для вирішення цієї проблеми, однією з яких і є модернізація існуючих та побудова нових спортивних споруд і найбільші свої надії президент покладає саме на залучення до фінансування часних інвесторів, таких як лотерейний оператор «М.С.Л.». Відштовхуючись від соціальних ініціатив президента, уряд розробив програму розвитку спорту на 2013-2017 роки, тож маємо надію, що з коштами інвесторів і підтримкою президента в найближчому часі Україна поверне славу спортивної держави.

Источник: Власти.нет

  • 1058
  • 26.09.2013 09:46

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода