Влада звільнила всіх затриманих під час протестних акцій. Опозиція має звільнити захоплені адміністративні будинки

Читати цю новину російською мовою
Влада звільнила всіх затриманих під час протестних акцій. Опозиція має звільнити захоплені адміністративні будинки
Сьогодні звільнений з-під варти останній затриманий учасник масових акцій протесту в Україні – Піддубний Віталій Олександрович, мешканець Дніпропетровська, 1994 року народження, який був затриманий 26 січня.

Таким чином, під вартою не залишилось жодного з учасників протестних акцій.
Нагадаємо, що станом на ранок 14 лютого під вартою залишалися 11 осіб, з них – четверо у Черкаській, двоє – у Дніпропетровській областях, а також по п’ять – у Києві та Київській області.

Цим рішенням влада продемонструвала бажання знаходження компромісу.
Як відомо, опозиція наполягала на тому, щоби спочатку були звільнені всі затримані, і тільки потім вони звільнять захоплені державні установи – приміщення обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації. Таке рішення було затверджено 11 лютого Радою Майдану. А закон про амністію, навпаки, передбачав спочатку звільнення всіх приміщень і вулиць, а лише потім – протестувальників з-під варти.

Судячи з цього, компроміс між владою та опозицією був знайдений, шляхи зняття напруги були узгоджені. Зараз – крок за опозицією. Окремі активісти протягом тижня вже висловлювались про те, що утримання адмінприміщень обласних державних адміністрацій не має сенсу.

Народний депутат фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко в коментарі УНН 14 лютого заявив: «По Києву є така ситуація, що є згода звільнити приміщення Київради… Є готовність звільнити це приміщення і посунутися з барикади на Грушевського».

Источник: Власти.нет

  • 113
  • 14.02.2014 16:24

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода