Адвокат, що переконала Європейський суд у порушенні прав Тимошенко та Луценка, заявляє про аналогічні порушення у справі Бакуліна

Читати цю новину російською мовою
Адвокат, що переконала Європейський суд у порушенні прав Тимошенко та Луценка, заявляє про аналогічні порушення у справі Бакуліна
Все це мені нагадує те, що відбувалося навколо справи Луценка і справи Тимошенко. Порушення при затриманні, незаконне рішення про тримання під вартою на період досудового слідства, безпідставні, необґрунтовані підозри...

Досвідчений адвокат Валентина Теличнко, відома відстоюванням у Європейському суді з прав людини інтересів Ю. Тимошенко та Ю. Луценка, заявляє про численні порушення законодавства з боку правоохоронних органів та упередженість судів при розгляді справи Євгена Бакуліна.

Про це представник Бакуліна у ЄСПЛ заявила журналістам, коментуючи ув’язнення екс-голови правління НАК «Нафтогаз України».

«Все це мені нагадує те, що відбувалося навколо справи Луценка і справи Тимошенко. Порушення при затриманні, незаконне рішення про тримання під вартою на період досудового слідства, безпідставні, необґрунтовані підозри. Плюс – негуманне ставлення до особи, яку взяли під варту», – заявила Валентина Теличенко.

Адвокат переконана, що колегія апеляційного суду, яка розглядала апеляційну скаргу про незаконність тримання Бакуліна під вартою, працювала під тиском.

«Ця колегія явно працювала під тиском. Я навіть не сумніваюся в тому, що добір колегії був штучним, це ніякий не комп’ютер вибирав колегію. І, оскільки члени колегії мають посади адміністративні в Апеляційному суді міста Києва, то, власне кажучи, таким чином на них і тиснули», – заявила Теличенко.

«Апеляційний суд всіх надзвичайно здивував, тому що чітко прозвучали всі необхідні аргументи й обґрунтування незаконності рішення про тримання під вартою. І раптом – суд виносить рішення залишити під вартою. Це при тому, що було допущено дуже багато порушень під час затримання. Причому, найголовніші порушення були такими, які виключають взагалі можливість взяти під варту Бакуліна», – сказала адвокат.

Вона пояснила, що таким порушенням є, зокрема, вручення Бакуліну повідомлення про підозру неуповноваженою особою, неприйнятний розмір застави а також низка інших значних порушень.

«Повідомлення про підозру йому вручено вчасно не було. Більше того, воно досі не є вручене належною особою. Бакулін є депутатом Київської обласної ради. Це означає, що Генеральний прокурор, або його заступник і ніхто інший має право вручати йому повідомлення про підозру. Бакуліну спочатку вручили таке повідомлення про підозру, яке було навіть підписане просто слідчим. Це був нонсенс, якщо говоримо про притягнення до кримінальної відповідальності депутата обласної ради. Застава була унікально величезна – півтора мільярда гривень. Бакулін не є найбіднішою навіть середньостатистичною особою в Україні, але півтора мільярда гривень – це просто такий розмір застави, який був зумисне оголошений, щоби особа не могла його оплатити», – сказала адвокат

Валентина Теличенко також наголосила, що вона, як захисник Бакуліна, використає усі механізми для звільнення свого підзахисного, зокрема – звернеться до Європейського суду з прав людини.

«Звичайно, ми скористаємося всіма механізмами, у тому числі і звернемося до Європейського суду в порядках правила 39 термінових заходів, це обов’язково», – сказала Валентина Теличенко.

Источник: Власти.нет

  • 340
  • 31.03.2014 14:35

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода