«Укрспирт»: правильне поєднання змін і стабільності

Читати цю новину російською мовою
«Укрспирт»: правильне поєднання змін і стабільності
Як часто ми бажаємо змін. І як часто забуваємо, що змінам передує часто складний і болючий трансформаційний період. На жаль, особливо це відчутно, коли зміни стосуються політичної площини нашого життя.

Разом з тим, це також є свідченням демократичної незрілості державного апарату. За ідеальних умов зміна верхівки не повинна зупиняти або навіть змінювати у діаметрально протилежному до попереднього напрямок діяльність усього державного сектору.

Та в Україні довгий час саме так і відбувалося. Переважно від цього страждали державні підприємства, особливо найбільш значимі. Зупинки або скорочення обсягів виробництва доки «нові хазяї увійдуть в курс», а по факту поділять між собою усе здобуте важкою працею за попередні роки, рідко йшли їм на користь. Деякі ДП зникали. Деякі призупиняли діяльність на невизначений термін. Завжди бідніли їх бюджети і запаси, але зрештою, як завжди, страждав простий робочий люд.

Тим цікавіше чи змінилося щось зараз. Чи справді ми лягли на демократичний курс і крізь перешкоди, часто з титанічним зусиллям, пробиваємося до кращого майбутнього.

Державне підприємство «Укрспирт» – ключовий гравець галузі в Україні – завжди приваблювало увагу не лише преси, а й політичних еліт. Сьогодні, коли всі стали відкритими та прозорими, отримати інформацію про стан справ у ДП виявилося зовсім не складно. Достатньо зробити запит. Чи ми безперечно і скористалися.

Початок року для «Укрспирту» безсумнівно був складним. Анексія Криму призвела до втрати важливих об’єктів: ТОВ «Кримська водочна компанія» та ПрАТ «Кримський винно-коньячний завод «Бахчисарай». Конфлікт засновників ДП «Українська горілчана компанія «Nemiroff» вплинув на зменшення обсягів виробництва лікеро–горілчаної продукції. Та й нестабільність у південно-східному регіоні відчутно впливає на показники.

Але навіть за таких умов за перший квартал 2014 було вироблено 3 188,22 тис. дал продукції (що становить близько 73% виробництва за той же період минулого року), а обсяги експорту технічного спирту значно збільшились. Також за останній місяць уже укладено договори на поставку спирту на внутрішній ринок на II – IV кв. 2014 року. А також планується вихід на нові експортні ринки.

Крім того «Укрспирт» запустив кілька об’єктів, що до цього простоювали від 3 місяців до цілого року: Залучанський МПД ДП «Укрспирт», Підгайчиківський МПД ДП «Укрспирт», а також Борокськомий,Бершадський таЛужанськомий МПД. І вже впорався з наслідками «Кримської кризи».

Та найцікавіше ми зберегли на десерт.

«Укрспирт» почув своїх працівників. Нещодавно голова ООП АПК ДП «Укрспирт» Цикура О.В. поділився своїми враженнями від оновленого режиму роботи з адміністрацією ДП. Відтепер його запрошують на всі засідання та наради. Крім того до голосу профспілок не лише прислухаються, а й відповідають. Вперше за багато років було виконано таке здавалося б очевидне прохання, як забезпечення працівників спецодягом та взуттям.

Виходить «старий режим впав», новий не встановився, але замість такої типової для подібних ситуацій в Україні розрухи, хаосу та «швидкого дєрєбана», ми бачимо державне підприємство, що не лише продовжує працювати, але й впевнено долає перешкоди і закладає не номінальний, а реальний фундамент для усестороннього якісного покращення.

Источник: Власти.нет

  • 338
  • 12.05.2014 13:53

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода