Києвом шириться мародерство

Читати цю новину російською мовою
Києвом шириться мародерство
22 травня група озброєних осіб, представляючись Самообороною Майдану та «Правим сектором», здійснила акт мародерства одного з підприємств, що зберігає автомобілі, які є заставним майном.

Так, невідомі здінюючи тиск на працівників підприємства вилучили ключі та почали демонтаж частин конфіскованих транспортних засобів, які зберігаються на охоронюваному майданчику підприємства. Водночас, за словами очевидців, правоохоронці не чинили жодних перешкод незаконним діям озброєних осіб. Зазначимо, що такі випадки завдадуть значних збитків не лише боржникам, стягувачам та державі, а й ставлять під загрозу саму систему іпотечного кредитування та роботу державної виконавчої служби.

Близько 11 години  до приміщення офісу ПП «НИВА-В.Ш.», чий майданчик з транспортними засобами знаходиться за адресою вул. Баренбойма, 12, увірвалася група озброєних людей у камуфляжній формі чорного та зеленого кольорів та здійснила акт мародерства. Так, близько 15-20 людей  представляючись Самообороною Майдану та «Правим сектором» зі зброєю у руках змусили працівників підприємства вийти із кабінетів у загальний хол. При цьому в них було вилучено мобільні телефон.  Застосувавши психологічних тиск озброєні особи винесли декілька ящиків із ключами та технічними паспортами від транспортних засобів, яких налічується понад 500, і, які  перебувають на зберіганні на охоронюваному майданчику для зберігання транспортних засобів..

За словами очевидців, уже на майданчику, де зберігаються автівки, так званих «самооборонівців» побільшало до 100. Там вони за допомогою незаконно вилучених ключів відкривали машини, запускали двигуни, та демонтували деталі технічних засобів. За поведінкою, можна припустити що «самооборонівці» були на підпитку, стверджують очевидці. Під час захоплення типово по-рейдерські були розбиті камери спостереження. Спроба співробітників підприємства записати на телофон грабунок одразу була припинена пострілами нападників з травматичної зброї.

Прикметно, що правоохоронці які прибули  на виклик працівників підприємства, жодним чином не намагалися перешкодити цій незаконній діяльності невідомих, а лише постерігали за тим, що відбуваєтья. На зауваження охоронця майданчика один із міліціонерів «порадив»: «Напишеш потім, що зникло з автомобілів». А те що вони в приципі почали зникати на «справу революції» – проходить повз вуха охоронців

Очевидно від відчуття повної безнаказанності злочинці навіть взяли одного зі співробітників «у полон», силою протримавши його всю ніч, не зважаючи на погіршення стану здоровя отаннього.

Згодом, правоохоронцями було зафіксовано факт угону чотирьох автомобілів. При чому Співробітники ДАІ Дарницького району упіймали одну з них вже пізно вночі.

Очевидно, що такі дії не лише є кричущим фактом все частіших випадків мародертва  в Україні. Окрім цього цей злочиний випадок, ставить під загрозу саму систему кредитування, адже дане майно є на відповідальному зберіганні по кредитам. Деякі автомобілі є також речовим доказом у кримінальній справі про викрадення людей. При цьому, що всі автомобілі, які знаходилися на майданчику, прописані в документах ДВС. Також є обурливим факт кричущої бездіяльноті правоохоронних органів та мовчазної згоди Міністерства юстиції, оскільки подібні і вже непоодинокі злочини  можуть паралізувати роботу органів виконавчої служби.

Источник: Власти.нет

  • 5470
  • 25.05.2014 10:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода