Що чекає на мене завтра в Україні?

Читати цю новину російською мовою
Що чекає на мене завтра в Україні?
Прикро усвідомлювати, що Україну відносять до країн третього світу, тому саме ми, молоде покоління, як майбутнє нашої Батьківщини, мусимо змінити такий її статус.

«Мій інтерес полягає у майбутньому, бо я збираюся провести там решту свого життя »
Чарльз Ф. Кетерін

Чи чули ви в останніх новинах України про такі поняття як «Стабільний Розвиток», чи «Громадянин Світу»? Навіщо людство використовує такі словосполучення і який зміст вони в собі несуть?

Стабільний Розвиток – це ідея, яку вперше висловили у 1972 році у Стокгольмі, Швеція, на конференції Об’єднаних Націй з питань навколишнього середовища. У 1984 році це поняття розвинули більше, створивши для її реалізації Комісію ООН з питань навколишнього середовища та розвитку, так звану «Брунтдландську Комісію», яка ухвалила, що « Стабільний розвиток – є відповіддю злободенним потребам і має на меті дати можливість майбутнім поколінням не йти на компроміс, щоб зберегти життя на планеті».

Метою стабільного розвитку є урахування позитивного і негативного впливу кожної людини та загальнолюдських потреб суспільства. Коли ми усвідомлюємо, що наші дії мають влив на світ в цілому, то стаємо на крок ближчими до того, що називається «Громадянин світу». Ми повинні розуміти нашу взаємозалежність один від одного, і, що кожен з нас є частиною великої світової спільноти.
Насправді ж, все не так і складно. У світі виокремлюють всього три глобальних вимоги для належного розвитку планети: вимога до навколишнього середовища, економічна вимога та соціальна вимога. Те, що може зробити кожен громадянин – це розуміти, що будь-хто з нас може зробити свій внесок у покращення вимог до стабільного розвитку світу вже сьогодні.

Я бачу себе завтра в Україні, невід’ємною її частинкою, яка бажає їй добра і готова все для цього зробити. Маючи досвід порівняння її з іншими розвиненими країнами, та пройшовши низку навчальних тренувань, бачу її майбутнє сповнене випробувань та труднощів. Прикро усвідомлювати, що Україну відносять до країн третього світу, тому саме ми, молоде покоління, як майбутнє нашої Батьківщини, мусимо змінити такий її статус.

Становище України нагадує структуру айсберга – лише 10 відсотків проблем очевидні, а всі інші – завуальовані, і варто лише заглянути глибше, щоб усвідомити всю складність ситуації. Я розумію наскільки непросто віднайти легкі рішення покращення розвитку нашої країни, коли у світовій структурі стільки прогалин. Але це цілком можливо. Спочатку ми мусимо стати більш освіченими людьми, щоб могти критично оцінити все те, що відбувається у світі; дозволити комусь вказати нам на наші помилки і зрозуміти як ми, пересічні громадяни, можемо сприяти покращенню світового розвитку. Іншими словами – бути відповідальними і діяти локально, але думати глобально.

Источник: Власти.нет

  • 249
  • 19.06.2014 11:59

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода