Українська платформа «Міжнародна асоціація підтримки України» звинуватила МОЗ України в розвалі системи охорони здоров’я та смертях учасників АТО

Читати цю новину російською мовою
Українська платформа «Міжнародна асоціація підтримки України» звинуватила МОЗ України в розвалі системи охорони здоров’я та смертях учасників АТО
Про це йшлося сьогодні на прес-конференції організованій громадською платформою. Зокрема учасники прес-конференції звинуватили Мусія в неадектаних державницьких діях.

“За час керівництва Мусія міністерством хворі на гемофілія діти залишилися без ліків, вакцин, необхідних для проведення планових щеплень не має вже понад три місяці, хворі на діабет знаходяться на межі виживання через брак інсуліну, учасники АТО помирають через відсутність ліків і обладнання” – повідомили громадські діячі

Також учасники прес-конференції зазначили, що всіх цих проблем могло би не бути, за умови наявності у міністра Мусія державницької позиції і бажання зробити реальні реформи в галузі: “Наразі ми бачимо тільки одне – Мусій цікавить виключно тими питаннями, котрі можуть принести йому особистий зиск, а все інше він відкладає у довгий ящик і потихеньку формує свої корупційні схеми. Насправді йому байдуже до тих вояк, котрі гинуть через те, що він не організував поставку ліків, через те, що він до сих пір блокує поставку кардіомобіля в зону АТО; до тих дітей, котрі жевріють без ліків, до хворих на діабет та й по-великому рахунку до всіх українців. Наша позиція однозначна – продовження перебування Мусія на посаді це повільне вбивство українського народу, і не треба ніякої війни, він швидко покінчить з українською нацією”

Як вже повідомлялося  Прем’єр-міністр А.Яценюк неодноразово доручав Міністру охорони здоров’я організувати та провести тендерні закупівлі лікарських засобів, медичних імунологічних препаратів (вакцин), виробів медичного призначення.

Утім, при наявності необхідного бюджетного фінансування ці процедури не проведено Міністерством, очолюваним Олегом Мусієм.

Уряд України вже звернувся до Генеральної прокуратури України, дав доручення Міністерству внутрішніх справ і Національному агентству з питань держслужби України перевірити причини непроведення у визначені законом терміни відповідних тендерних закупівель.

Источник: Власти.нет

  • 228
  • 21.07.2014 14:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода