ЦВК, всупереч законодавству, досі не розглянуло скаргу щодо бездіяльності членів ОВК скандального 52-го округу

Читати цю новину російською мовою
ЦВК, всупереч законодавству, досі не розглянуло скаргу щодо бездіяльності членів ОВК скандального 52-го округу
Центральна виборча комісія, всупереч вимогам законодавства, досі не розглянула скаргу на бездіяльність членів Окружної виборчої комісії скандального 52-го округу.

Про це стало відомо з власних джерел у ЦВК.

Зокрема, там підтвердили інформацію про те, що ЦВК досі не вирішило питання щодо перепризначення виборів на скандальному окрузі.

«Ми дійсно 29 жовтня отримали скаргу на бездіяльність окружної виборчої комісії щодо визнання голосування на виборчих дільницях недійсним. Проте, на сьогоднішній день рішення ще не прийнято», – сказали у ЦВК.

На запитання кореспондента, чи є це порушенням законодавства, джерело повідомило, що ЦВК нині порушує законодавство не тільки по вказаному округу.

«Відповідно до чинного законодавства, скарга на бездіяльність членів окружних виборчих комісій, оформлена з дотриманням вимог, розглядається нами на засіданні не пізніш як на другий день з дня її отримання. Проте, на сьогоднішній день, питання по 52-му округу, як і по іншим аналогічним, нами ще не піднімалося. Звичайно, це є, на жаль, порушення законодавства», – повідомило джерело.

Нагадаємо, на скандальному 52-му окрузі в Донецькій області, куди входять міста Дзержинськ та Дебальцеве, зафіксовано

чимало порушень виборчого законодавства. Зокрема, зафіксовано як члени дільничної комісії в Дебальцевому пакували та опечатували бюлетені невідомого походження з голосами на користь “регіонала” Ігоря Шкірі.

Також нагадаємо, за інформацією ЗМІ, питанням забезпечення перемогою колишніх своїх однодумцім-регіоналів

опікується безпосередньо Голова ЦВК М.Охендовський, обраний Головою ЦВК за квотою Партії Регіонів та призначений за

ініціативою екс-президента В.Януковича.

Як повідомлялось раніше, спостерігачі та експерти виборчого процесу на 52-му окрузі вимагають визнати голосування недійсними та призначити перевибори. Зокрема, за оцінкою Донецької обласної організації Комітету виборців України, ситуацію на 52-му окрузі можуть вирішити лише перевибори з належним контролем за виборчим процесом.

Крім того, виборці 52-го округу нещодавно звернулися до Голови ЦВК М.Охендовського з вимогою визнати голосування на окрузі недійсним та призначити перевибори. В інакшому випадку, виборці округу, а саме 50 тис. осіб, готові рушати до Києва задля відстоювання свої виборчих прав.

Источник: Власти.нет

  • 125
  • 03.11.2014 17:33

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода