Інформаційний Майдан вимагає від в.о. генерального директора Концерну РРТ повернути привласнені кошти, щоб погасити борги Концерну

Читати цю новину російською мовою
Інформаційний Майдан вимагає від в.о. генерального директора Концерну РРТ повернути привласнені кошти, щоб погасити борги Концерну
Сьогодні, 13 березня, активісти Інформаційного Майдану звернулись до виконуючого обов’язки генерального директора Концерну РРТ Володимира Іщука з вимогою повернути привласнені ним 2,5 млн. гривень коштів державного підприємства на придбання квартири.

Відкритий лист опубліковано на офіційній сторінці Інформаційного Майдану у ФБ:

У своєму листі активісти наголошують, що «через борги Концерну РРТ перед обленерго 26 лютого було вимкнено головну станцію Тернопільської філії КРРТ в селі Лозова – глядачі не могли переглядати місцеві та загальнонаціональні канали ані в аналоговому, ані в цифровому форматі. Через вимкнення Миколаївського радіоцентру Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) в селищі Луч (Миколаївська область) 5 і 6 березня на більшій частині України неможливо було приймати на середніх хвилях програми «Українського радіо», бо відключено радіоцентр у зв’язку з несплатою за електроенергію енергопостачаючим організаціям», – йдеться у відкритому листі.

Представники Інформаційного Майдану звертаються до в.о. генерального директора КРРТ: «Згідно частини 2 статті 468 КПК пропонуємо звернутися до прокуратури із визнанням провини стосовно привласнення коштів державного підприємства на придбання квартири для себе (Кримінальне провадження №12014100100005849 відкрите Шевченківським РУ ГУ МВС України у м. Києві 08.06.2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та компенсувати Концерну РРТ збитки 107 тисяч доларів США, які складають сьогодні майже 2,5 мільйони гривень”.

Активісти акцентують, що за умови добровільного повернення В. Іщуком вкраденого, цих кошів вистачить Концерну РРТ, щоб повністю погасити борги за енергопостачання і припинити відключення стратегічних об’єктів по всій країні, в тому числі і на окупованих територіях.

Источник: Власти.нет

  • 278
  • 13.03.2015 14:44

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода