Як колишні революціонери захищають своїх партнерів, що ведуть незаконний бізнес в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця

Читати цю новину російською мовою
Як колишні революціонери захищають своїх партнерів, що ведуть незаконний бізнес в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця
Незважаючи на це, в час , поки справжні патріоти зі Львівщини та усіх куточків України боронять нашу державу на сході, «Студентське братство» саботує нормальну роботу Національного медичного університету

Нещодавно канал НТН випустив два сюжети, один з яких стосується утисків, яких нібито зазнають в НМУ імені О.О. Богомольця  «чесні» бізнесмени, які надають ритуальні послуги та торгують похоронною атрибутикою прямо в залі патологоанатомічного відділення, розташованого в одному з корпусів університету. Йдеться про приватну фірму «Петро Великий» (насправді, як свідчить Єдиний державний реєстр, існує 2 юридичні особи з такою назвою – Приватне підприємство ПРИВАТНА ФІРМА «ПЕТРО ВЕЛИКИЙ», зареєстроване в м. Києві, та просто Приватна фірма «ПЕТРО ВЕЛИКИЙ, зареєстроване в с. Хотів Києво-Святошинського району Київської області. Засновником та керівником обох фірм є одна й та сама особа. Питання, навіщо одній особі реєструвати у різних районах на своє ім’я 2 компанії з однією назвою, одним й тим самим засновником, одними й тими ж видами діяльності, але різними кодами, є риторичним).

Зважаючи на суспільний резонанс питань, пов’язаних з корупцією в НМУ при попередньому ректорі, ми одразу вирішили  з’ясувати, чи є діяльність даного підприємства законною, і які інтереси звели разом одного з «ПетрівВеликих» та колишнього співробітника кафедри патологічної фізіології НМУ – О.М. Хижняка, який емоційно та завзято взявся захищати інтереси цієї фірми.

Згідно коментаря, розміщеного на офіційному сайті університету Богомольця, своєю діяльністю фірма «Петро Великий» порушує одразу два нормативні акти. Університет тривалий час бореться проти розміщення у підвалі навчального корпусу незаконного орендаря – тамарно, фонд державного майна України та МОЗ, бачити ані порушень законодавства, ані факту чотирикратного перевищення фактично займаної площі порівняно з орендованою, ані необхідності провести ремонт не хочуть.

Втім, наскільки довго це може продовжуватись у мінливих умовах сьогодення, коли чиновника, якому ти ще вчора давав хабар у надії на довгу співпрацю, завтра можуть люструвати – невідомо. Тому горе-власники вирішили підключити громадськість.

Одним з героїв абсурдного телесюжетуі став вищезгаданий Олександр Хижняк. У своєму виступі цей «революціонер» і «майданівець» палко захищає «ображених» підприємців, що їх, мовляв, незаконно виселяють з нажитого місця, яке вони отримали саме від тієї влади, боротьбу з якою він постійно декларує.

В ході проведеного розслідування нам вдалося встановити, що заперший ролик телеканал отримав оплату у розмірі еквіваленту 4800 доларів, другий обійшовся у суму 7000 (ймовірно, ці сюжети вийшли в ефір на правах реклами, адже оплата новинних чи суспільно значущих сюжетів з боку замовників є незаконною та неетичною, але, чомусь про рекламний характер сюжетів забули вказати). Цікаво, що гроші надійшли з рахунків вищезгаданої приватної фірми «Петро Великий» та ТОВ «Ітако», яке реалізує косметичну продукцію. Дивовижно, але представником цього підприємства у Києві виявився О.М. Хижняк.

Отже, він став на захист «Петра» недарма? Адже підготовка померлих до поховання включає в себе проведення посмертного макіяжу. Мертві не скаржаться на якість косметики, і пан Хижняк не хотів втрачати постійного споживача продукції його підприємства – «Ітако».

У своїй «антикорупційній» діяльності Олександр Хижняк залучився підтримкою так званого ВГМО «Студентське братство», що під красивим гаслом ««Ні!» корупції в медичних вишах» чомусь весь час звітує лише про «антикорупційну» роботу, виконану в НМУ. При цьому їх, незважаючи на задекларований Всеукраїнський статус, зовсім не цікавить корупція у інших медичних вишах, зокрема, у рідному для братства місті Львові, хоча, про корупцію у Львівському медичному університетіходять легенди, оскільки вчитися в ньому можуть лише вихідці з дуже заможних родин, а менш забезпечені діти зі Львова та околиць вимушені вступати до ВНМЗ в інших містах України (втім така топографія активності Братства цілком зрозуміла про що йтиметься нижче).

Показовим є той факт, що активісти братства, В.Є. Досенко та О.М.Хижняк, не виявляли своєї громадської позиції там, де насправді відстоюються інтереси університету, їх не було видно, коли йшла боротьба проти рейдерського захоплення землі університету, на якій розміщений спортивно-оздоровчий студентський табір «Медик», вони не закидали державні інстанції десятками листів, коли Печерський райсуд виніс протизаконне рішення, щодо відновлення на посаді В.Ф. Москаленка. При цьому «братство» все ж відмітилось в революційних подіях НМУ, коли перед виборами ректора університету письмово звернулося до соратниці пана Москаленка – регіоналки Тетяни Бахтєєвої– з проханням захистити Досенка та відтермінувати вибори, що, як виявилося пізніше, було необхідно Москаленку, аби суд на засіданні встиг винести рішення про заборону проведення процесу волевиявлення.

Але напрямок вищезазначеної діяльності Братства перестає дивувати, якщо розглянути його історію більш детально. Слід почати з того, що ВМГО «Студентське братство» фактично паразитує на іміджі широко відомої в Україні ще з часів «перебудови» організації «Студентське братство Львівщини». І цей імідж воно активно використовує як у захисті звичайних бізнес-інтересів, так і у допомозі «ображеній молоді» на кшталт В.Досенка та О.Хижняка.

При цьому, ВМГО «Студентське братство» забуває, що згідно статті 2 Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» молодіжними громадськими організаціями визнаються об’єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних. творчих, духовних та інших спільних інтересів, отже допомога стороннім бізнесменам та колишнім викладачам випадає за межі статутної діяльності організації, адже її членами згідно Єдиного державного реєстру є 3 фізичних особи, що не є студентами НМУ ім. О.О.Богомольця та не мають жодних законних соціальних, економічних. творчих, духовних та інших спільних інтересів, пов’язаних з діяльністю вказаного вишу.

Незважаючи на це, в час , поки справжні патріоти зі Львівщини та усіх куточків України боронять нашу державу на сході, «Студентське братство» саботує нормальну роботу Національного медичного університету, що скеровує усі сили на виправлення наслідків помилок та зловживань колишньої адміністрації.

Ітако-косметика-Петро Великий-покійники-«гастролери» зі Львова… А на захисті пан Хижняк. Якою ж маленькою виявилась ціна довіри студентів. Чи не маленькою?

Источник: Власти.нет

  • 2087
  • 23.03.2015 09:00

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода