Цирк поїхав, клоуни залишилися

Читати цю новину російською мовою
Цирк поїхав, клоуни залишилися
Країною прокотилася хвиля люстрації, не хвиля, ціле цунамі. Покотилась і накрила собою всю Україну. Здавалося б ніхто не врятувався від всевидячого ока Феміди, але це тільки здавалося. Насправді у Феміди зав'язані очі.

На при кінці лютого 2014 року волиняни були свідками публічного допиту, каяття перед громадою і написання рапортів усіх працівників спецпідрозділу «Беркут», яке відбувалося на Театральному майдані в Луцьку. Проте, волинська громада не побачила головного каяття, каяття тодішнього начальника обласної міліції Олександра Терещука. Він пішов тихцем і безслідно, ніби його й не було. Аби волинські люстратори не змогли пригадати, хто саме віддавав злочинні накази і відправляв міліціонерів до столиці воювати проти мирних людей.

Та, як-то кажуть, покарали щуку, кинули до річки… 22 червня 2014року, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чоботар представив нового начальника київської міліції, пана Терещука.

Пройшов рік, що змінилось в столиці за цей час? Чи змінився рівень злочинності? Відповідь однозначна, так змінився, дуже зріс і продовжує рости. Але що там рівень злочинності, у пана Терещука є більш нагальні справи.

Останнім часом все частіше з’являються нові гральні заклади. Під вивіскою національної лотереї, як гриби після дощу, один за одним відкриваються ігрові зали. Підприємливі ділки, прикрившись вивіскою «Національна лотерея», та взявши на озброєння ліцензію міністерства фінансів, яка, до слова сказати, втратила свою чинність ще в березні минулого року, займаються незаконним гральним бізнесом. І нікого не дивує нахабність, з якою ведеться цей бізнес. Наша ініціативна група проїхалась вулицями міста і зафіксувала такі обєкти. На сьогодні ми налічили близько 30 адрес. Ось перелік цих адрес : Драйзера,8; Перова,15; Привокзальная,3; Декабристів,9; Ревуцкого,12; Возєднання,1; Маяковського,6; Мішуги,3а; Вишгородськая,33; Фрунзе,109; пл.Дружби Народів,4а; Тимошенко,19; Героїв Сталінграду,44а; Героїв Дніпра,43б; Вишгородська,54; Порика,3; Щербакова,2; Дегтярівськая,32; Політехнічний провулок,1-33; В.Васильківська,136; Чоколівський,37; Зодчих,62; Лятошинського,16; Ізюмська,1; Горького,97; Перемоги,136

вул. Вижгородська, 33

вул. Фрунзе, 109

вул. Дегтярівська, 32

Чоколівський бульвар

провулок Політехнічний, 1-33

Будь хто з громадських діячів може перевірити як працює «криша» від очільника столичної міліції.

Під час рейду ми спостерігали відкриті двері, та робітників цих закладів під дверима, відвідувачі вільно заходять і виходять і ніхто на це не звертає уваги.

Та з другого боку, чому тут дивуватись. Їх люб’язно прихистив під своїм «крилом», чи то пак «дахом» сам начальник главку, пан Терещук. І течуть грошики від «Національної лотереї» в приватні кишені, течуть не струмочком, рікою і вимірюється ця ріка мільйонами. Що ж державна казна? вона як була пуста, так пустою й залишиться. Жодної гривни податку в бюджет не надійде, адже в нашій державі гральний бізнес поза законом, немає в нашій державі жодного закону, який би регламентував таку діяльність. І по доки не буде врегульоване правове поле, по доти пан Терещенко і компанія продовжуватимуть набивати кишені мільйонними прибутками, і доти державний бюджет буде в дефіциті.

5-го червня наш Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про звільнення Олександра Терещука з посади начальника головного управління МВС України в м. Києві. Проте, згаданий фігурант мабуть «підсуєтився» і вже 7-го липня Президент України Петро Порошенко підписав указ про незастосування люстрації до начальника столичної міліції Олександра Терещука.

Дивлячись на цю гру в «одні ворота» хочеться виконати заповіт нашого Кобзаря: «та добре вигострить сокиру, та заходиться вже будить…». Звичайно, у ініціативної групи громадської організації інші методи, та ми не опустимо руки. Ми неодноразово звертались до всіх гілок київської виконавчої влади, ми писали листи, наводили приклади, підкріпляли аргументами. Проте, до цих пір, жодної реакції немає. Ну що ж панове, ви не остання інстанція. Нами направлено звернення до Генеральної прокуратури України, до Міністра внутрішніх справ, а також до Прем’єр-міністра України та Президента України стосовно бездіяльності керівництва столичного главку. Цю  вакханалію беззаконня та безпокараності час припиняти, час відкрити очі Феміді, а якщо не допоможе, ми відправимо Феміду на пенсії по інвалідності.

Источник: Власти.нет

  • 525
  • 04.08.2015 13:51

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода