Які документи потрібні для кредиту в Альфа-Банку

Читати цю новину російською мовою
Які документи потрібні для кредиту в Альфа-Банку
В залежності від суми кредиту і статусу позичальника, банк може виставити різні вимоги до переліку документів, що надаються.
Якщо ви подаєте заявку на срочний кредит, то готуйтеся зібрати безліч документів. Документи для отримання кредиту потрібні різні: паспорт, довідка про доходи, копія трудової. Якщо розглядати Альфа-Банк, то, в залежності від запитуваної суми кредиту, може знадобитися відповідний список документів. Він може мінятися виходячи з того, чи є потенційний позичальник діючим клієнтом банку, чи є у нього зарплатна картка, яка сума бажаного позики та ін. Додаткові запитувані документи будуть свідчити на користь людини, підтверджуючи його благонадійність.
Спочатку, при подачі заявки на кредит, людина надає стандартний перелік документів. Однак, в процесі розгляду, у банку можуть виникати сумніви і питання, тому, щоб просунути процес розгляду на наступний етап, клієнт повинен донести необхідні документи. Розглянемо докладніше, що потрібно надати в Альфа-Банк для розгляду заявки на кредит, навіщо це потрібно, що підтверджують і на що впливають ті чи інші довідки та документи?
Перелік документів для подачі заявки на кредит в Альфа-Банку
В залежності від суми кредиту і статусу позичальника, банк може виставити різні вимоги до переліку документів, що надаються. Для зарплатного клієнта достатньо надати паспорт на суму до 10 000 гривень. Довідка про доходи не потрібно, оскільки нарахування зарплати йде на банківський рахунок. На суму кредиту понад 10 000 гривень можливо будуть потрібні наступні документи: свідоцтва про право власності на нерухомість або автомобіль.
Стандартний список документів для подачі заявки на кредит в Альфа-Банку:
Український паспорт. Подати заявку по закордонному паспорту або паспорта іноземного громадянина не вийде. Паспорт повинен належати особі, яка його заміщає, бути справжнім, а також в ньому повинен бути штамп про постійну прописку в регіоні присутності банку. Прописка не повинна бути обов’язково в тому регіоні, де подається заявки на кредит. Так, людина з київською пропискою має право подати анкету на кредит в Харкові. Тимчасова реєстрація для цієї мети не підійде.
Довідка з місця роботи. Вона надається для підтвердження фінансової спроможності потенційного позичальника. Довідка повинна бути заповнена за всіма правилами. У ній вказується дохід станом на поточний момент. Наприклад, якщо людина надає документ 25 вересня, довідка може містити дані про зарплату за 8 місяців чи за 9 місяців (в залежності від того, коли нараховується зарплата). Якщо дохід вказано за 7 місяців, то довідка може не взятися кредитним фахівцем. Термін дії довідки становить 1 місяць з дати видачі.
Довідка про доходи за формою банку. Вона заповнюється в тому разі, коли довідка про доходи не може бути надана за якихось причин. Цей документ надається за встановленою формою банку, куди бухгалтер організації заносить фінансові відомості про працівника. Варто відзначити, що банк досить насторожено ставиться до подібної довідці, хоча і приймає її як підтвердження джерела доходу.
Виписка з зарплатного рахунку. Вона служить підтвердженням доходу позичальника. Робиться виписка прямо у відділенні банку і завіряється видав її співробітником. Скористатися нею можуть клієнти, які отримують зарплату через Альфа-Банк.
Водійське посвідчення. Воно використовується для підтвердження особи позичальника.
ІПН. Воно надається також в якості другого документа. На його основі банк може дізнатися, чи є у людини заборгованість по податках. Відсутність боргів характеризує надійність позичальника.
Трудова книжка. До банку подається засвідчена роботодавцем копія книжки або трудового договору. Підпис «Копія вірна», дата та ПІБ особи, заверевшего копії, повинна стояти на кожному аркуші. На останній сторінці робиться напис: «Працює по теперішній час».
Цей документ підтверджує, що людина дійсно працевлаштований. Виходячи з записів у книжці, банк робить висновок, наскільки стабільною є робота клієнта (якщо записи про прийом і звільнення змінюються кожні пару місяців, то це підтверджує статус працівника- «літуна» і служить не на його користь).
Закордонний паспорт з відмітками про виїзд закордон за останній рік. Якщо людина регулярно виїжджає закордон, то це свідчить про його фінансової спроможності, а отже, і можливості по виплаті кредиту. Даний потрібний документ підвищує ваші шанси на кредит
Документи про право власності. Вони можуть бути витребувані при подачі заявок на великі суми, як підтвердження фінансової спроможності людини. Якщо клієнт не має нічого в особистій власності, то в непередбачених ситуаціях він не зможе відповідати за своїми кредитними зобов’язаннями.
Таким чином, кожен надається документ характеризує позичальника з будь-якого боку. Чим більше документів надано, тим лояльніше банк буде ставитися при розгляді відсоткової ставки і суми кредиту.
Джерело: Сайт про кредитування в Україні groshi-v-borg.com.ua

Источник: Власти.нет

  • 862
  • 01.11.2015 16:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода