Ольга Червакова рассказала о дерибане леса под Ирпенем

Читати цю новину російською мовою
Ольга Червакова рассказала о дерибане леса под Ирпенем
Народный депутат Ольга Червакова назвала мэра Ирпеня Владимира Карпюка расхитителем лесов и обвинила его в распространении фейков. Виной всему - скандальные сделки вокруг нескольких гектаров леса под Ирпенем.

Подробности скандала Ольга Червакова рассказала в своем фейсбуке.

«Про мене було розповсюджено фейк, замовниками якого є один з розкрадачів лісу в Приірпінні Вололимир Карплюк. Дерибанники землі, як таргани, над якими увімкнулося світло, намагаються врятуватися від надмірної уваги до їхніх кримінальних оборудок. Цими днями стало відомо про порушення кримінальної справи щодо розкрадання лісу в місті Ірпінь. Поки справа фактова, але зловживаннями займались не прибульці з космоса, а цілком реальні люди. Отже, з тих, хто більш за всіх злякався – мер цього міста Володимир Карплюк.

Спочатку він шукав «політичного даху» серед депутатів, тепер вдався до інтернет-тролінгу. За наявної в мене інформації, днями одна компанія отримала завдання «пасти інтернет- ботів в на фейсбук-сторінці однієї депутатши». Ботів я вже бачила. Далі готується серія зливів з перепостами. Замовник – мер Ірпеня Володимир Карплюк. Наголошу – якби боятися йому було нічого, такої паніки б не було.

Відтак – звертаюсь до нього з двома порадами:

1. Можете не витрачати гроші, я не боюся ваших говнометів.
2. 10 гектарів – мало. Навіть не сподівайтесь, що відбудетесь 10-ма гектарами! Поки я не видеру з ваших лап 4 тисячі гектарів Біличанського лісу, я не заспокоюся.

Наостанок скажу те саме, що казав Луценко в телефонній розмові з Карплюком: «мені землі потрібно рівно два кубічних метри, на відміну від вас, клептоманів». Це сталося, коли Карплюк розповсюджував брехню про Луценка, що він, начебто, так само, як тепер я, хоче віджати якусь землю в Ірпені. Фантазії на інше забракло.

Вони думали, що все в житті вимірюється грошима – і розчарувались, дізнавшись, що у владі є люди, які вміють демонструвати нульову толерантність до корупції. На відміну від них, в мене є совість і репутація, і це – мій найдорожчий актив, який я не розміняю ні на 10, ні на 20 гектарів землі. Я все життя працювала на репутацію і не зганьбилася ніде. Я не взяла в житті жодного хабара, бо стільки грошей ще не надрукували. Отже, у них нема шансів. За свої зловживання доведеться відповідати.

Коріння боротьби за Білчанський ліс сягають 2009 року. Як розповідає на цьому відео Iryna Fedoriv з якою ми тоді працювали разом на ‪‎СТБ‬, саме тоді ми зацікавилися цією темою як журналісти. Після низки резонансних публікацій ЗМІ щодо незаконного розпаювання лісових угідь, ініційованих Ірою, їй почали надходити погрози за її активну громадську діяльність. Ій прямо рекомендувaли «не займатися цією темою». Кілька днів Федорів переховувалася, і це було не якась імпульсивна забаганка дівчини, а рішення топ-менеджерів каналу СТБ, бо загроза її безпеці була цілком реальною.

Зараз активісти, що боряться проти забудови лісу, так само зазнають тиску та погроз. Влітку вчинено напад на трьох активістіа та журналіста. Справи досі не розкриті. 18 грудня в м. ‪#‎Ірпінь‬ невідомі розтрощили машину голови Ірпінської організації ‪#‎БПП‬ Шевченко Мария. Це сталося наступного ранку після заяви депутатів Антикорупційної платформи БПП щодо притягнення до відповідальності розкрадачів Біличанського лісу.

Сьогодні вчинено напад на будинок місцевого активіста Євгена Мельничука – коли стало відомо про порушення Генпрокуратурою кримінальної справи за фактами зловживвнь з землею в Ірпені.

І на додаток розпочато серію інформаційних провокацій – сьогодні я дізналася з Інтернету, що – увага – віджимаю 10 гектарів Біличанського лісу в інтересах якихось бізнесменів чи депутатів. Це не просто фейк, це сюрреалізм – звинувачення в злодіяннях, які вони самі роблять, на адресу тих, хто бореться. Ім’я замовника кампанії, яка триватиме далі, я оприлюднила.

З врахуванням того, що я вже 8 років займаюся цією темою, варто було порахувати, що я хочу в них забрати не 10, а 4 000 гектарів лісу. Але рахувати ці люди, очевидно, не вміють. Навіть власних грошей, сплачених за джинсу з абсурдними звинуваченнями на адресу того, хто має тривалий публічний бекграунд боротьби за збереження лісу.

В цей час самі вони займались тим самим лісорубством. Ось сюжет ща 2012 рік.

Цей пікет під АП на Банковій часів Януковича – вимога надати лісу статус Нацпарка, аби зробити його недоторканим.

Ми добилися цього в 2014 році, починали цей процес в 2012-му, як раз тоді, коли фігуранти нинішнього кримінального провадження ГПУ ставали засновниками фірми-забудовника, аби отримуати надприбутки з забудови лісу багатоповерхівками.

Чотирьом тисячам гектарів Біличанського лісу досі загрожує небезпека, поки межі Нацпарка не винесені в натурі. Про це я провела декілька раундів переговорів з Мінекології і написала два звернення на Яценюка.

І попри жахливі дірки в бюджеті-2016, ці гроші на природоохоронні заходи з’являться в кошторисі, бо розкрадання рекреаційної зони лобістами забудовників коштує державі дорожче.

Сьогодні це відео – вже ретро. Дякую за нього Bohdan Kutiepov. Історія про те, як депутати Єгор Соболев. Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Ганна Гопко, Ігор Луценко були громадськими активістами. Буремні були часи. Тоді здавалося, що Янукович – вічний, так само, як зараз нездоланною здається корупція. Але ми її здолаємо і будемо жити в новій країні. Я в це вірю».

Источник: Власти.нет

  • 264
  • 25.12.2015 16:12

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода