Радикала Лінько підозрюють у викраденні людини і погрозах фізичної розправою

Читати цю новину російською мовою
Радикала Лінько підозрюють у викраденні людини і погрозах фізичної розправою
Раніше Лінько служив у батальйоні «Шахтарськ», який згодом реорганізувався у «Торнадо»

Народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько підозрюється у вчиненні низки злочинів. На позбавлення його депутатської недоторканості підготовлено подання Генеральної прокуратури України. Про це повідомили правоохоронці.

Проти Д. Лінька прокуратурою спільно з СБУ розслідуються декілька кримінальних проваджень, які наразі були об’єднані в одне. Серед епізодів, що ставляться в вину нардепу: викрадення людини, погрози фізичною розправою, також Д. Лінька підозрюють в організації вбивства.

Йдеться, зокрема, про охоронця ТОВ «Хімакс». Молодого хлопця застрелили представники батальйону «Свята Марія». Підозрюваний у вбивстві виконавець надав свідчення проти нардепа. За його словами саме Д. Лінько у телефонному режимі віддавав накази на ліквідацію всіх, хто перешкоджав доступу на підприємство.

Також відомо, що правоохоронці вилучили записи таких телефонних розмов і смс-листування між всіма зацікавленими особами напередодні рейдерського захоплення ООО «Хімакс». Серед них і спілкування Лінька з членами «Святої Марії».

Як відомо, Д. Лінько раніше працював міліціонером, після майдану служив у батальйоні «Шахтарськ». Саме на основі цього батальйону свого часу була створена спецрота «Торнадо», членів якої сьогодні судять за насильство та знущання над людьми і розбещення малолітніх дітей. Нагадаємо, що «Торнадо» було ліквідоване рішенням МВС.

Щодо самого Д. Лінька, то у Радикальній партії вже завили, що голосуватимуть за зняття з нього депутатської недоторканності, оскільки вважають, що перед законом всі повинні бути рівними. Лідер радикалі О. Ляшко кримінальні злочини свого підопічного Лінька поки не прокоментував.

Источник: Власти.нет

  • 321
  • 13.12.2016 13:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода